Weerbericht:
Zacht en zonnig najaarsweer, tot vrijdagavond droog
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Jongen grijpt agent bij de keel bij verkeerscontrole

Toegevoegd: 19-09-2021, 09.31 uur
Jongen grijpt agent bij de keel bij verkeerscontrole
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Tijdens een verkeerscontrole heeft een 15-jarige jongen uit Axel zaterdagmiddag in Sas van Gent een agent bij de keel gegrepen. Hij is aangehouden.


Een bromfietser en zijn bijrijder, de latere verdachte, werden rond 17.10 uur aan de kant gezet bij de Westsluis in Sas van Gent nadat agenten hadden gezien dat de bromfietser een zogeheten wheelie had gemaakt. De 16-jarige bestuurder uit Westdorp bleek onder invloed van alcohol te zijn en was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Hierop werd hij aangehouden en in de surveillanceauto gezet.

De 15-jarige bijrijder gedroeg zich tijdens de controle en aanhouding recalcitrant en luisterde niet naar de aanwijzingen van de agenten. "Op een zeker moment greep de verdachte één van de agenten bij de keel. Daarop is hij ook aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld", zo vertelt de politie vandaag.

De jongen die de bromfiets had bestuurd werd na verhoor met een proces-verbaal op zak vrijgelaten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (20-9-2021 om 10:26)
Zo jong nog en dan al zo agressief, wat moet daar van terecht komen ?
Kees (19-9-2021 om 15:58)
4 weken cel? Beter 4 maanden cel en een strafblad wegens poging tot moord op een agent
Peter (19-9-2021 om 10:58)
Geweld tegen politie en andere hulpverleners moer keihard aangepakt worden. Minimaal vier weken de cel in bij geweld tegen mensen die met hun werk bezig zijn. Mee eens?: ga naar petities.nl en onderteken de petitie: Minimumstraffen bij geweld tegen beroepen met publieke taken. Het moet maar eens klaar zijn met dit soort huftergedrag.
Sonja (19-9-2021 om 10:29)
Waarom laten ze die knul gaan, wat denken ze hiermee te bereiken, gelijk vasthouden , weer typisch Nederlands, nog een schouderklopje en we zijn klaar, behalve dat ie knul nu mooie verhalen ophangt !
Cookie-instellingen beheren