Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een bui. Overdag regenachtig. Morgen veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Agressieve bewoner AZC Middelburg opgepakt

Toegevoegd: 19-09-2021, 09.35 uur
Agressieve bewoner AZC Middelburg opgepakt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond een 20-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum (AZC) aan de Laurens Stommesweg in Middelburg aangehouden nadat hij zich zeer agressief had gedragen. De man sloeg twee beveiligers en beet een politieagent.


De politie werd rond 22.00 uur gewaarschuwd nadat twee mannen het met elkaar aan de stok hadden kregen. Toen agenten arriveerden, hadden beveiligers de verdachte al tegen de grond gewerkt en hielden ze hem onder controle. Tijdens de aanhouding die volgde beet de verdachte één van de agenten. Ook spuugde hij in de richting van de dienders. Nadat hij een spuugmasker over zijn hoofd had gekregen, konden de agenten hem met veel moeite in een politieauto zetten. Hierna werd hij overgebracht naar een cellencomplex. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

De beveiligers en de agent hebben aangifte gedaan van mishandeling. Een andere bewoner meldde zich kort na het incident bij de politie. Hij verklaarde ook te zijn mishandeld maar omdat hij eerst door een arts moest worden nagekeken wordt van hem pas later aangifte opgenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (19-9-2021 om 14:39)
Die heeft al snel bewezen dat hij hier niet thuis hoort. Gelijk retour afzender.
willem (19-9-2021 om 12:49)
weer een tandarts of was het een arts? want dat zei rette ooit. beiden snel tereug sturen naar land van herkomst. we hebben al genoeg problemen met onze mensen.
exportzeeuw (19-9-2021 om 11:27)
fijn... en dat moet in onze samenleving terechtkomen ? mensen met trauma's die agressief en ongewenst gedrag vertonen. rutte bedankt
Peter (19-9-2021 om 11:01)
Geweld tegen politie, beveiligers en andere hulpverleners moet keihard aangepakt worden. De huidige wetgeving is niet afdoende om het toenemende geweld te keren. Minimaal vier weken de cel in bij geweld tegen beroepen met publieke taken. Mee eens? Ga naar petities.nl en onderteken de petitie: Minimumstraffen bij geweld tegen beroepen met publieke taken.
Cees (19-9-2021 om 10:57)
Eén oplossing. Terug naar land van herkomst.
EM (19-9-2021 om 10:31)
Als dat ik onze maatschappij moet wonen ,stank voor dank ,van mij mag hij lina rectra terug naar land van herkomst
Cookie-instellingen beheren