Weerbericht:
Wolkenvelden, in het oosten soms motregen. Morgen in het westen mistig
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 46 km

Gedetineerde stichtte brand in cel Torentijd

Toegevoegd: 19-09-2021, 11.38 uur
Hulpdiensten gisteravond bij de Middelburgse gevangenis.
Hulpdiensten gisteravond bij de Middelburgse gevangenis.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De inzet van hulpdiensten gisteravond bij penitentiaire inrichting Torentijd in Middelburg vond plaats nadat een gedetineerde spullen in brand had gestoken in zijn cel. Verschillende personen werden medisch onderzocht maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Dat meldt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).


Volgens de woordvoerder had de gedetineerde rond 23.15 uur spullen in zijn cel in brand gestoken op het moment dat hij was ingesloten. Gevangenispersoneel wist de brand te blussen maar waarschuwde wel ook de brandweer. Die rukte vanaf de nabij gelegen post Torenweg uit met een tankautospuit.

"De opstandige gedetineerde is, zodra dit veilig kon, door het intern bijstandsteam van PI Middelburg uit zijn cel gehaald en in een isoleercel geplaatst. De gealarmeerde brandweer heeft een nacontrole gedaan en de cel en omgeving geventileerd", zo laat woordvoerder René Hut weten. Naast de brandweer en de politie werden ook de ambulancedienst en een traumahelikopter naar de gevangenis gestuurd. De helikopter kwam uiteindelijk niet ter plekke. "De gedetineerde is, net als een aantal betrokkenen gevangenismedewerkers, gezien door de ambulancedienst. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis", aldus Hut.

De gevangenisdirectie gaat aangifte doen van brandstichting.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jumbo (20-9-2021 om 18:59)
Omdat ze mogen roken op cel (behalve in het arrestanten gedeelte
Anneke (19-9-2021 om 16:44)
....en waarom mocht de gedetineerde lucifers of een aansteker bij zich hebben?
EM (19-9-2021 om 14:56)
Deze gevangene hoort niet meer thuis in de pi Torentijd ,maar eerder elders ,gelukkig zijn er geen gewonden onder het personeel .
Cookie-instellingen beheren