Weerbericht:
Zacht en zonnig najaarsweer, tot vrijdagavond droog
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 120 km

Hooibalen in de brand gevlogen bij Terneuzen

Toegevoegd: 20-09-2021, 10.50 uur - Update: 20-09-2021, 13.26 uur
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Verschillende hooibalen hebben maandagmorgen in Terneuzen vlam gevat. Meerdere eenheden van de brandweer rukten uit voor de brand.


De brand ontstond rond 08.40 uur op een perceel aan de Koegorsstraat in Terneuzen. Verschillende balen hooi hadden daar vlam gevat. Een eerste blusvoertuig van de brandweer was al snel aanwezig, waarna een tweede blusvoertuig en een waterwagen aansloten.

Ter plaatse stonden een groot aantal balen hooi in de brand. De balen die nog niet brandden, werden door het bedrijf weggereden naar een ander deel van het terrein. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was er geen overlast van de rook voor de omgeving. Wel werd er advies gevraagd aan een adviseur gevaarlijke stoffen.

De brandweer heeft de brandende balen hooi gecontroleerd laten uitbranden. Omringende hooibalen worden nat gehouden om te voorkomen dat ze ook in de brand vliegen. Ook een nabijgelegen berg houtsnippers wordt uit voorzorg nat gehouden. Het hooi brandde rond 13.15 uur nog steeds, de brandweer besloot op dat moment om de hooibalen uit elkaar te trekken zodat de verbranding sneller gaat. 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren