Weerbericht:
Zacht en zonnig najaarsweer, tot vrijdagavond droog
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 84 km

20-jarige man opgepakt voor vuurwerkbom Zierikzee

Toegevoegd: 20-09-2021, 10.53 uur
20-jarige man opgepakt voor vuurwerkbom Zierikzee
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

ZIERIKZEE - Een 20-jarige man is maandagochtend aangehouden op verdenking van brandstichting met een vuurwerkbom waarbij ruiten van twee woningen zijn vernield. Er raakte niemand door de ontploffing niemand gewond.


Bewoners van woningen in de Hoofdpoortstraat ​in Zierikzee schrokken op maandag 21 juni van dit jaar op van een knal en glasgerinkel. Een aantal ruiten van twee woningen waren kapot. Bewoners alarmeerden direct de politie. Een agent zocht nog tevergeefs in de omgeving naar de daders. Uit verder onderzoek bleek dat er een vuurwerkbom was afgestoken. Uit het rechercheonderzoek is de 20-jarige man uit Ouwerkerk in beeld gekomen.

Maandagochtend hield de politie hem aan. Hij zit vast voor verhoor, het onderzoek gaat verder. De politie vermoedt dat er meerdere daders bij de brandstichting betrokken zijn en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joep (20-9-2021 om 13:23)
Ja ja, een terroristische aanslag met explosieven heet tegenwoordig "brandstichting". Knuffel theekransje met een koekje erbij dan maar weer zeker ?
willem (20-9-2021 om 12:30)
sluit maar op tot na de jaarwisseling. laat hem werken vooz zijn onderhoud--brandgangen onkuidvrij maken enz.
Cookie-instellingen beheren