Weerbericht:
Af en toe zon en meest droog, morgen bewolkt en regen
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Veiligheidsregio: "blussen brandend hooi Terneuzen duurt hele nacht"

Toegevoegd: 20-09-2021, 23.14 uur
De brand ontstond maandagochtend.
De brand ontstond maandagochtend.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De brandweer gaat nog de hele nacht bezig zijn met het blussen van de brandende hooibalen bij Terneuzen. De brandweerlieden proberen de brand te blussen door stukken hooi onder te dompelen in een container met water.


De brand in de stapel met hooibalen ontstond maandagochtend rond 08.40 uur. De brandweer kreeg het vuur maar langzaam onder controle en schaalde later op naar een middelbrand en GRIP 1 om de communicatie makkelijk te laten verlopen. Inmiddels is er geen sprake meer van GRIP 1.

Rond 18.15 uur liet de brandweer een container plaatsen waarin stukken brandend hooi ondergedompeld kunnen worden in water. Na enkele minuten in het water wordt het hooi vervolgens ergens anders neergelegd om verder af te koelen. Daarmee wordt het uitgaan van de brand versneld. Het onderdompelen zorgt wel voor extra rook. 

De werkwijze met de dompelbak werkt volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) goed. Alleen is er veel hooi dat op die manier afgeblust moet worden. Het blussen van de brand gaat dan ook waarschijnlijk nog de hele nacht duren. De rookoverlast wordt door de brandweer zoveel mogelijk beperkt door het neerslaan van de rook met een waterkanon.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren