Weerbericht:
Overdag eerst zon, vanaf vanavond bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Agenten pakken XTC af van minderjarigen

Toegevoegd: 21-09-2021, 16.33 uur
Agenten pakken XTC af van minderjarigen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De politie heeft maandag in Terneuzen twee XTC-pillen van een groep minderjarigen in beslag genomen. Twee jongens zijn aangehouden en doorgestuurd naar Bureau HALT.


Een getuige zag maandagmiddag een groepje jongeren een leegstaand gebouw aan het Oostelijk Bolwerk in Terneuzen binnengaan. Omdat er al vaker overlast was geconstateerd, belde de getuige de politie.

Agenten gingen ter plaatse en troffen in het gebouw drie jongens en een meisje aan. Twee van hen konden zich legitimeren, de andere twee hadden geen identiteitsbewijs bij zich. De dienders voerden hierop een identiteitsfouillering uit. Hierbij werden twee XTC-pillen aangetroffen.

De bezitters van de pillen, een jongen van 16 en een van 17 uit Terneuzen zijn aangehouden. Op het bureau hebben zij, volgens een woordvoerder van de politie, in het bijzijn van ouders en een advocaat, een verklaring afgelegd. Alle vier de betrokkenen kregen een bekeuring voor het overtreden van het betreden van een gebied dat verboden is voor onbevoegden. De XTC-pillen zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd. De twee aangehouden jongens worden doorgestuurd naar HALT.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (22-9-2021 om 16:54)
Zins dat dat ze geen alcohol meer krijgen gaan ze aan de druks. Was weer eens een zeer wijs besluit van onze overheid onder de 18 mag je nix. De jeugd van 18 plakt hun ID op hun voorhoofd omdat ze zo vaak gecontroleerd worden. Wat ben ik blij dat wij geen ID kaarten en BOA’s hadden in onze jeugd. Wij hadden nog echte vrijheid. Wie weet komt de vrijheid nog eens terug.
Ewa (21-9-2021 om 20:01)
Vier jongeren, 2 Xtc pillen wat een vangst maar welgoed offcourse
Cookie-instellingen beheren