Weerbericht:
Zonnig en droog Pinksteren
Verkeersinformatie:
Geen files

Basisschool 't Vogelnest wint ANWB Verkeersplein

Toegevoegd: 22-09-2021, 17.12 uur
Het verkeersplein is bekostigd vanuit het ANWB Fonds
Het verkeersplein is bekostigd vanuit het ANWB Fonds
© Foto: ANWB
Door: Roland de Jong

HENGSTDIJK - De leerlingen van basisschool 't Vogelnest in Hengstdijk kunnen vanaf vandaag beter voorbereid worden op hun deelname aan het verkeer. Het ANWB Fonds bekostigde namelijk dat het bestaande schoolplein kon worden ingericht als verkeersplein. Hierdoor kunnen allerhande verkeerssituaties worden nagespeeld.


Volgens de ANWB is het belangrijk dat kinderen goed leren fietsen. Ze hebben die kennis immers nodig als ze later veilig aan het verkeer willen deelnemen. "In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om hen te helpen bij de ontwikkeling van hun fietsvaardigheden startte de ANWB de campagne ‘Elk kind veilig op de fiets’. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een verkeersplein, gefinancierd door het ANWB Fonds. Hier kunnen kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig oefenen en ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties", zo legt de organisatie uit.

Het ANWB Fonds schreef dit jaar een wedstrijd uit waarbij per provincie één school als winnaar werd gekozen. In totaal schreven 500 scholen zich in. 't Vogelnest is de Zeeuwse winnaar geworden. Petra de Clippelaar, leerkracht bij de basisschool laat in een reactie weten blij te zijn met het verkeersplein. "Onze leerlingen groeien op in een rustig dorp, waardoor ze te weinig ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties en straks wel naar de middelbare school in Hulst of Terneuzen moeten. Ook zijn er kinderen uit omliggende dorpen die gebracht worden met de auto. Daarnaast ligt onze school aan een drukke weg en de leerlingen komen veelal te voet of met de fiets naar school. Het krijgen van fietservaring en het leren van de verkeersregels is daarom erg belangrijk."


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren