Weerbericht:
Af en toe zon en meest droog, morgen bewolkt en regen
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Man rent met mes achter buurtbewoner aan

Toegevoegd: 23-09-2021, 11.35 uur
Man rent met mes achter buurtbewoner aan
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is woensdagavond een man aangehouden nadat hij met een mes achter een buurtgenoot was aangerend. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag gehoord.


Woensdagavond rond 23.00 uur meldde een bewoner van de Kanariesprenk in Vlissingen dat hij belaagd was door een buurtbewoner. De man zou hem met een broodmes achterna zijn gerend. Het slachtoffer kon op tijd zijn huis in vluchten en de deur op slot draaien. Er raakte niemand gewond, maar het slachtoffer deed wel melding bij de politie.

Agenten kwamen met meerdere eenheden poolshoogte nemen en troffen de verdachte buiten aan bij zijn eigen woning. De man werd aangehouden en in de woning vonden agenten het mes waarmee gedreigd zou zijn. Dit werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij heeft daar de nacht doorgebracht en wordt vandaag gehoord.

Omdat er tijdens fouillering van de verdachte zakjes hennep werden aangetroffen is in het kader van de Wet Middelengebruik een speekseltest bij de man gedaan. Die wees uit dat hij onder invloed was van opiaten, hennep/hasj en cocaïne. Een GGD-arts kwam naar het cellencomplex om bloed af te nemen van de man. Dit zal worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) om te bepalen welke drugs de man in welke mate had gebruikt.

De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen. De belaagde buurtbewoner deed aangifte.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (23-9-2021 om 13:06)
En wat heeft die buurman op zijn kerfstok dan ,want hij zal hem niet voor niets achteraan gegaan zijn want daar lezen we niets van ?
Adar Hitrock (23-9-2021 om 12:14)
Waarom zou je met een mes achter een buurtbewoner aan gaan rennen?
Cookie-instellingen beheren