Weerbericht:
Zacht en zonnig najaarsweer, tot vrijdagavond droog
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Dronken man (70) veroorzaakt ongeluk: rijbewijs kwijt

Toegevoegd: 23-09-2021, 13.17 uur
Dronken man (70) veroorzaakt ongeluk: rijbewijs kwijt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

COLIJNSPLAAT - Een 70-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland heeft woensdagavond zijn rijbewijs verspeeld door onder invloed van alcohol een verkeersongeval te veroorzaken. Dat gebeurde bij Colijnsplaat.


De man kwam rond 22.10 uur op de Colijnsplaatsweg met zijn voertuig in botsing met een andere auto. Na het ongeluk belde de andere partij de politie. De opgeroepen agenten constateerden, net als enkele getuigen al hadden gedaan, dat de veroorzaker vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Daarom werd bij de man op straat een blaastest afgenomen. Deze gaf een alcoholindicatie en daarom werd de man meegenomen naar het politiebureau zodat een uitgebreide ademanalyse kon worden gedaan.

Op het bureau bleek dat de man ruim vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij blies namelijk een waarde van 905 Ug/l en had dus niet meer mogen rijden. Het rijbewijs van de man werd direct ingenomen. Het document is opgestuurd naar een officier van justitie. Deze zal een nader besluit nemen over de verdere afhandeling van de zaak. De dronken bestuurder liep bij het ongeval overigens lichte verwondingen op. Hij hoefde echter niet naar het ziekenhuis en werd na het verhoor opgehaald door familie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (24-9-2021 om 07:06)
Wat moet die man zijn eigen schamen om op die leeftijd dronken te zijn ben je daar voor nu 70 jaar geworden en nog een ongeluk veroorzaken hier moet het rijbewijs voor goed worden ingenomen
Cookie-instellingen beheren