Weerbericht:
Overwegend droog en enkele opklaringen
Verkeersinformatie:
Geen files

Waarde: '13-Jarig slachtoffer keerde plotseling om'

Toegevoegd: 23-09-2021, 13.51 uur - Update: 24-09-2021, 09.18 uur
De jongen werd per traumahelikopter naar Rotterdam gebracht.
De jongen werd per traumahelikopter naar Rotterdam gebracht.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

WAARDE - Het slachtoffer van het ernstige ongeluk gistermiddag op de Havenoordseweg in Waarde is een 13-jarige jongen uit de gemeente Reimerswaal. Dat heeft de politie bevestigd.


Het slachtoffer reed rond 15.15 uur over de Havenoordseweg, komende uit de richting van Kruiningen en gaande in de richting van Waarde. Uit tegenovergestelde richting naderde een 21-jarige vrouw uit de gemeente Reimerswaal in haar personenauto. Op een gegeven moment keerde de fietser plotseling om. De auto kon vervolgens niet meer tijdig tot stilstand komen en een botsing was het gevolg, zo heeft de vrouw verklaard tegenover de politie. De jongen heeft ook vrijdagochtend nog geen verklaring af kunnen leggen over wat er precies is gebeurd, zo laat een politiewoordvoerder weten.

Het slachtoffer is in eerste instantie in een ambulance gestabiliseerd en vervolgens kort na 16.00 uur per helikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Volgens de politie had de jongen ernstig letsel. De politie heeft na het ongeluk meerdere getuigen gesproken. Zij verklaarden dat de automobiliste niet te hard had gereden. Op de Havenoordseweg geldt ter plekke een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Een blaastest wees uit dat de vrouw ook niet onder invloed van alcohol verkeerde ten tijde van het ongeval.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fietser (28-9-2021 om 11:41)
Kinderen in het verkeer is altijd opletten, ze zitten even met de gedachten bij iets anders of worden afgeleid. Sterkte voor beiden!!! Hoop dat het allemaal weer goed komt. De schrik zal nog wel ff blijven.
Wim (24-9-2021 om 06:58)
Wat erg om zo iets mee te maken als Mevr. in die auto bij deze wensen we beide heel veel sterkte tor
Jan de filatroop (24-9-2021 om 00:29)
Veel sterkte voor alle betrokken partijen!
EM (23-9-2021 om 19:55)
Ik wens de jongen veel sterkte toe en de automobiliste ook veel sterkte
Cookie-instellingen beheren