Weerbericht:
Vandaag droog, morgen regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (12) neemt nepwapen mee naar school

Toegevoegd: 27-09-2021, 17.14 uur
Het aangetroffen nepwapen.
Het aangetroffen nepwapen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft maandag bij een 12-jarige jongen een nepvuurwapen in beslag genomen. Hij had dit meegenomen naar zijn middelbare school.


De tiener had het wapen meegebracht naar zijn school in Middelburg. De ingeschakelde politie heeft het imitatiewapen in beslag genomen. Met de jongen is gesproken op het politiebureau. Na dit gesprek zijn Halt en hulpverlening ingeschakeld, zo meldt de Walcherse politie op social media.

De politie waarschuwt al jaren voor de gevaren van het bezitten van nepwapens. "Als je een wapen op iemand richt, ook al is het nep, is dat altijd bedreigend. Degene die jij bedreigt of de politie, kan denken dat het echt is. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren", zo waarschuwt de politie op haar website.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
m (28-9-2021 om 21:39)
ja het leven is er niet makkelijker op geworden. maar dat heeft een gedeelte van Nederland zelf in de hand. door gekke dingen te gaan doen met echt, wordt nep ook verboden. en dat is toch echt niet raar. ik ben er blij mee om eerlijk te zijn.
Johan (28-9-2021 om 15:08)
@Hanzer: Zo'n voorval uit Amerika zegt meer over de politie aldaar dan over een jongetje van 13....
Hanzer (28-9-2021 om 14:25)
Van een afstandje kun je niet zien dat het om een nep hand vuurwapen gaat een dat kindje mag blij zijn dat hij een gesprekje met de politie heeft gehad op vatsoenlijke manier en dat het dragen van zulke speelgoed gevaarlijk is en kan leiden tot gevaarlijke gebeurenissen tot spijt. In Amerika is een jongetje van 13 hij te zwaaien met speelgoedwapen en werd neergeschoten door een politieagent
Nina (28-9-2021 om 10:36)
Triest dat een speelgoed pistool zoveel ophef veroorzaakt. Het zal wel door de tijd waarin we leven komen want toen ik jong was speelde we massaal met dit soort spullen en ja soms nam je het mee naar school niemand die daar van opkeek.
Johan (28-9-2021 om 10:00)
40 jaar geleden had elk kind zo'n ding. Ik had er ook één en daar kon je klappertjes die je bij de plaatselijke speelgoedwinkel kocht (of van je opa kreeg) mee laten knallen. Dat was toen volstrekt normaal, nu word je naar HALT gestuurd en komt er "hulpverlening" voor het gezin. Ik vraag me trouwens af wat die hulpverlening nou inhoudt: Word je dan gehersenspoeld of geïndoctrineerd met de huidige truttige tijdgeest waarbij iedereen die ooit eens geschrokken is meteen een trauma voor het leven krijgt aangemeten of zoiets?
@Virginie Tek (28-9-2021 om 09:29)
@Virginie Tek: u heeft duidelijk geen kennis van (hand)vuurwapens. Deze kleurstelling is bij dit type handvuurwapen, de "Glock 17", zeer gebruikelijk, vooral binnen de krijgsmacht. Dit "speelgoed" is bovendien geschikt voor afdreiging. Goede actie van de politie
Cookie-instellingen beheren