Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Gemeenten werken samen met Meld Misdaad Anoniem

Toegevoegd: 27-09-2021, 23.40 uur
Gemeenten werken samen met Meld Misdaad Anoniem
© Foto: Meld Misdaad Anoniem
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten werken sinds maandag samen met Meld Misdaad Anoniem (M.). De organisatie speelt vanaf nu ook signalen over criminaliteit en fraude rechtstreeks door naar de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen.


Bij Meld Misdaad Anoniem (M.) komen meldingen binnen over onder meer hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. M. is een onafhankelijk meldpunt en geen onderdeel van de politie, in tegenstelling tot wel eens wordt gedacht. Mensen kunnen volledig anoniem hun informatie delen maar wel met in gedachten dat deze doorgespeeld zal worden naar relevante (opsporings)instanties. Sinds maandag kan informatie dus ook naar de Zeeuws-Vlaamse gemeenten worden doorgestuurd. Hiervoor is namelijk een samenwerkingovereenkomst ondertekend.

Volgens de gemeenten versterkt de samenwerking de informatiepositie van de gemeenten en helpt deze bij de aanpak van (ondermijnende) criminaliteit. Burgemeester Erik van Merrienboer (Terneuzen) in een persverklaring: "We hebben bij het signaleren van criminele activiteiten de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Dat kunnen we als politie en gemeente niet alleen. Durft iemand niet naar de politie te stappen, vanwege angst voor wraak of omdat ze de dader kennen, dan kunnen ze anoniem melding doen bij Meld Misdaad Anoniem (M.)."

Burgemeester Jan-Frans Mulder (Hulst) benadrukt dat anoniem ook echt anoniem is. "Alleen als de anonimiteit echt gewaarborgd kan worden, stuurt het meldpunt de anonieme melding door aan de gemeente. Anoniem is dus ook echt anoniem. Wij kijken vervolgens of we op basis van de anonieme melding, bijvoorbeeld in samenwerking met de politie, kunnen ingrijpen."

Meld Misdaad Anoniem (M.) is zeven dagen per week bereikbaar via het telefoonnummer 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kun je 24/7 online melden via de website www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren