Weerbericht:
Bewolkt, van het zuidwesten uit opklaringen
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 32 km

Grote politieactie vanwege drugslaboratorium

Toegevoegd: 28-09-2021, 09.37 uur
Het drugslab in Waterlandkerkje werd op 4 februari ontdekt.
Het drugslab in Waterlandkerkje werd op 4 februari ontdekt.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

BREDA - Bij een grote politieactie in Breda zijn vanochtend zes personen opgepakt. De verdachten worden door de politie in verband gebracht met het drugslaboratorium dat eerder dit jaar werd ontdekt in Waterlandkerkje in Zeeuws-Vlaanderen.


Eind 2020 kwam bij de politie informatie binnen dat een groep mensen uit Breda van plan was om één of meerdere drugslabs op te zetten. Na onderzoek kwam naar voren dat de groepering een drugslaboratorium had opgezet in Waterlandkerkje. De politie besloot in te grijpen en op 4 februari viel een arrestatieteam het lab aan de Nozemansweg binnen. Er bleek methamfetamine te worden geproduceerd. De bewoonster en drie Columbianen werden ingerekend. Inmiddels zijn zij in vrijheid gesteld. Ze zijn nog wel verdachte maar mogen hun rechtszaak in vrijheid afwachten.


Na de arrestaties ging het recherche-onderzoek door. “De afgelopen maanden is er meer bewijs verzameld tegen de groep die de zogenaamde ‘grote jongens’ zijn achter het lab”, zo legt de politie uit. Vanochtend leidde dit tot een grote politieactie. “In alle vroegte zijn arrestatieteams en ondersteunende diensten zeven woningen en drie bedrijfspanden in Breda binnen gevallen. Er zijn in totaal zes verdachten aangehouden: vijf mannen in de leeftijden tussen 28 en 60 jaar en een vrouw van 28”, aldus de politie.

De politie laat weten dat de mannen en de vrouw worden verdacht van het opzetten en onderhouden van in ieder geval één drugslab. Ook worden enkele milieudelicten ten laste gelegd. “Het team gaat er van uit dat er met het lab, dat mogelijk een half jaar productief is geweest, veel geld verdiend is. Om die reden worden de woningen en bedrijfspanden nauwkeurig doorzocht. Niet alleen voor bewijs, maar ook om kostbaarheden in beslag te nemen die men met het crimineel verkregen geld heeft gekocht. Ook is er met honden gezocht naar geld”, zo meldt de politie.

In totaal zijn meer dan 250 politieagenten en ambtenaren van andere diensten bij de actie betrokken. Het gaat onder meer om leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI), leden van andere aanhoudingsteams en verschillende rechercheteams. “Zij worden weer ondersteund door specialisten van de Landelijke Eenheid op het gebied van zoeken naar geld en verborgen ruimtes. Verder werken er nog intelligence specialisten, financiële specialisten en andere diensten mee aan deze actie”, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JWT (28-9-2021 om 10:50)
Altijd deze gasten, leren t nooit...
Cookie-instellingen beheren