Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Politie deelt foto van man die bejaarde oplichtte

Toegevoegd: 28-09-2021, 22.11 uur
Deze man pinde een deel van het buitgemaakte geld.
Deze man pinde een deel van het buitgemaakte geld.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant / HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft een foto gedeeld van een man die eerder dit jaar geld pinde dat middels oplichting afhandig was gemaakt van een inwoonster van Zierikzee.


Het bejaarde slachtoffer ontving volgens de politie eind april 2021 een e-mail van de 'Belastingdienst'. Zij zou geld kunnen terugkrijgen, maar ze moest met de ingevoegde link wel nog haar bankgegevens doorgeven. Dit deed zij, waarna kort hierop een man belde die zich voordeed als een medewerker van de Belastingdienst.

“De man vertelde dat de registratie nog niet compleet was. Nadat de vrouw zijn instructies opvolgde, werden er duizenden euro's overgemaakt naar een andere rekening, maar niet die van de Belastingdienst”, zo vertelt de politie. In Almere werd een man op bewakingsbeelden vastgelegd toen hij een deel van het gestolen geld pinde. De politie wil graag weten wie de man is en hoopt dan ook op tips.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pippa (4-10-2021 om 08:22)
bram goeree,je hebt volomen gelijk ,natuurlijk is niet elk gekleurd persoon een misdadiger, maar het is al jaren duidelijk dat de gevangenissen er vol van zitten, en niet alleen in ons land! Maar ons land is in veel zaken compleet doorgeslagen, en zodra je ook maar iets durft te zeggen, wordt je als racist uitgemaakt! Belachelijk! Als je iedereen in deze wereld met respect behandeld ,krijg je dat ook terug! Mensen discrimineren vaak zichzelf. Het gaat tenslotte om wie je bent en hoe je in het leven staat en als ik dan zo,n vies ventje bij de betaalautomaat ziet,die een bejaarde heeft getild, wordt ik heel boos,want zo,n iemand heeft geen normen en waarden! Oppakken die gast!
Adam (2-10-2021 om 06:10)
Rien is zodanig gefixeerd op huidskleur dat zijn hersens geen capaciteit meer over hebben om nog details te zien die hij bij blanken blijkbaar wel waarneemt.
bram goeree (1-10-2021 om 17:28)
het zal wel als discriminerend overkomen maar de meeste zijn echt wel gekleurd die je langs ziet komen voor dit soort misdrijven .te bedonderd om te werken enz .lang leve onze multi-culti samenleving .zal me benieuwen of dit geplaatst word .weet ook wel niet ''buitenlander'' een dief of crimineel is ,maar ze komen wel vaak in beeld en dat is niet voor niets .maar hopen dat hij snel gepakt gaat worden en alles laten terug betalen hoe hij dit doet maakt mij niet uit .als het slachtoffer maar zijn geld terug krijgt
Sha (30-9-2021 om 06:39)
@rien Goh wat een opmerking...ik vind ook dat alle Nederlanders op oostblokkers lijken...want ik zie namelijk ook geen verschil!!!!
Ben (29-9-2021 om 18:25)
@Rien Duidelijke foto maar ik denk dat jouw opmerking nogal denigrerend moet overkomen. Donkere mensen lijken echt niet op elkaar je kunt makkelijk op kenmerken zoeken zoals de wenkbrauwen, lippen, jukbeenderen enz. Goh het lijken net blanke mensen daar lopen er zo’n 18 miljoen van rond die behoorlijk op elkaar lijken maar niet allemaal zo’n gedrag vertonen zoals jij.
vanpuffelen (29-9-2021 om 16:48)
Hoop dat hij inmiddels een paar fatsoenlijke schoenen heeft kunnen "kopen" .
Cookie-instellingen beheren