Weerbericht:
Vandaag droog, morgen regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Loods Hoofdplaat voor zes maanden gesloten na vondst kwekerij

Toegevoegd: 29-09-2021, 13.24 uur
Loods Hoofdplaat voor zes maanden gesloten na vondst kwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

HOOFDPLAAT - Een loods in Hoofdplaat is voor zes maanden gesloten door de burgemeester Vermue van Sluis. In het pand was eerder een wietkwekerij met ruim 600 planten aangetroffen.


Burgemeester Vermue besloot de loods aan de Zuidlangeweg in Hoofdplaat te sluiten nadat daar een hennepkwekerij met 605 hennepplanten werd aangetroffen.  Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid.

Door dat beleid mag een burgemeester een pand sluiten als er drugs of materialen om drugs te produceren worden aangetroffen. Het beleid moet volgens de verschillende burgemeesters bijdragen aan de vermindering van drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (29-9-2021 om 19:56)
Prima actie maar verbiedt dan ook gelijk de verkoop aan de achterdeur van de koffie shop. De gemeente werkt zo gewoon mee met witwassen er van uit gaande dat ze btw heffen op de verkochte zooi.
Cookie-instellingen beheren