Weerbericht:
Plaatselijk mist. Overdag zonnige perioden. Vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Monumentale boom valt onverwacht om

Toegevoegd: 13-03-2007, 00.43 uur
Door: Roland de Jong
'S-HEER ARENDSKERKE - Een monumentale boom in het plantsoen naast de Nederlands Hervormde Kerk in 's-Heer Arendskerke legde maandagmiddag rond half twee krakend het loodje. Een aantal grote takken van de oude boom (de schattingen over de leeftijd lopen uiteen van grofweg 100 tot maar liefst 180 jaar) blokkeerden daardoor de Torenring.

De post 's-Heer Arendskerke van de Goese brandweer werd ingeschakeld om de weg weer vrij te maken. Daarvoor werd een kettingzaag ingezet waarmee de takken die over de weg leggen werden afgezaagd. Het grootste deel van de omgevallen boom lag echter op het grasveld naast de kerk en leverde daardoor geen problemen op voor het verkeer. Een hoveniersbedrijf zal de rest van de boom in de loop van de week opruimen.

De oude witte paardenkastanje was de meest tot de verbeelding sprekende boom in het grasveld rond de Hervormde Kerk. Waarschijnlijk is de trekwortel van de boom afgebroken. Deze trekwortel was wellicht door ziekte aangetast. In combinatie met het immense gewicht heeft de boom het maandagmiddag begeven. Gelukkig waren er op het moment dat de boom omviel geen mensen in de directe omgeving van de boom aanwezig.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren