Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 53 km

Politie doet reeks invallen drugshandel

Toegevoegd: 13-03-2007, 10.11 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie is dinsdagochtend een reeks invallen gedaan in het kader van een actie tegen de drugshandel. De eerste inval vond rond kwart voor zes 's ochtends plaats. De actie gaat vermoedelijk nog de hele dag door. Bij de actie zijn 120 politiemensen betrokken.

Er werden op negentien locaties in Zeeuws-Vlaanderen, Bergen op Zoom en Maldegem (België) invallen gedaan. Er werd onder meer gezocht naar hennep-kwekerijen. De politie bezocht veertien panden in Terneuzen. In Bergen op Zoom ging het om twee panden. In Axel, Hulst en Maldegem viel de politie telkens bij één pand binnen.

Criminele organisatie
Bij enkele invallen moest de politie de voordeur opblazen om binnen te komen. Tot nu toe zijn vier personen aangehouden. De personen worden verdacht van het telen van hennep en het deelnemen aan een criminele organisatie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bij de actie werd onder meer een hennepkwekerij met 706 planten aangetrof-fen. Er werden een aantal goederen in beslag genomen. Om wat voor spullen het gaat is niet geheel duidelijk. Wel is inmiddels bekend dat er onder meer vier dure auto's, drie BMW's en een Peugeot, en een televisie mee zijn genomen.

Verband
De politie kan nog niet met zekerheid zeggen of er een verband is met de reeks aanhoudingen die vorige maand in Tholen en West-Brabant plaats vond. Ook toen ging het om een grote drugsactie. Toen werden in totaal 25 personen aangehouden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren