Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig, in het zuidoosten ook zon
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 44 km

Woning onbewoonbaar na middelbrand

Toegevoegd: 30-09-2021, 19.04 uur
De brand brak uit in de Julianastraat.
De brand brak uit in de Julianastraat.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Een woning in Terneuzen is onbewoonbaar verklaard na een middelbrand die in het pand woedde. Het vuur ontstond op de begane grond en schoot later door naar de eerste verdieping.


De brand ontstond rond 16:40uur in een woning aan de Julianastraat in Terneuzen.De brand ontstond op de begane grond van het pand. De brandweer rukte met twee blusvoertuigen uit en startte met het bestrijden van de brand. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde dat de brand zich uitbreidde naar de eerste verdieping van de woning. De brandweer van de post Zuidland konden de brand onder controle krijgen, rond 17.20 uur kon het sein 'brand meester' gegeven worden. Hierop rondden de brandweerlieden hun werkzaamheden af.

Volgens de VRZ was de bewoner veilig buiten geraakt en niet gewond. De woning daarentegen is door het vuur niet meer bewoonbaar. De brand was niet doorgeslagen naar de naastgelegen woningen of de volledige eerste verdieping, maar richtte veel schade op de begane grond en de verdiepingsvloer aan. Volgens de woordvoerder was er op de verdieping van de woning sprake van rookschade. De aangrenzende woning zou lichte overlast van rook en stank hebben. Net als bij de woning waar de brand woedde zal Stichting Salvage ondersteuning bieden bij het afhandelen van de schade.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren