Weerbericht:
Bewolkt en overwegend droog, morgen regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Drenkeling Terneuzen, twee helikopters ingezet

Toegevoegd: 01-10-2021, 16.04 uur - Update: 01-10-2021, 20.21 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Hulpdiensten hebben vanmiddag een drenkeling uit de Westerschelde bij Terneuzen gehaald. Bij de reddingsactie werden twee helikopters ingezet.


Bij de hulpdiensten werd rond 14.05 uur groot alarm geslagen nadat was gemeld dat zich nabij de 'Put van Terneuzen' mogelijk een drenkeling in het water bevond. Een bewoner van een huis dat uitkijkt op de Westerschelde deed de melding, zo meldt de Kustwacht. Na de melding schaalden de hulpdiensten direct groot op. Twee reddingsboten van de KNRM, een search- and rescuehelikopter en een Kustwachtvliegtuig werden richting Terneuzen gedirigeerd. Ook een boot van Multraship ging ter plekke. Uiteindelijk werd het vliegtuig niet meer ingezet, de reddingboten en de helikopter wel.

De drenkeling werd al snel daadwerkelijk aangetroffen door De bemanning van de Multraship Rescue 2 uit het water gehaald. Hierna werd hij door de redders gereanimeerd. De reddingshelikopter pikte vervolgens de drenkeling op. Hierna landde deze nabij brasserie Westbeer aan de Scheldeboulevard. De Rotterdamse traumahelikopter landde vlakbij op de strekdam bij de monding van de Oost Buitenhaven. Twee ambulanceteams en de mensen van het traumateam ontfermden zich hierna over het slachtoffer totdat deze rond 15.25 uur met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen kon worden gebracht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (2-10-2021 om 16:11)
Darco, ja, er zijn altijd veel vragen bij zulke berichten...
bram goeree (1-10-2021 om 21:52)
mooi werk van de bemanning van Multraship.maar hopen dat het goed komt met de drenkeling
Darco (1-10-2021 om 20:56)
Drenkeling ? hoe, wat en waar, was het een zwemmer, een schipper, iemand die zich wilde verzuipen, of is hij uit de lucht komen vallen.
mar (1-10-2021 om 18:48)
Gelukkig dat een bewoner van een flat dit zag en direct melde, hij/zij is als eerste te bedanken. Geweldig gedaan!!!
Leendert Muller (1-10-2021 om 17:10)
De drenkeling is gezocht en uit het water gehaald door schepen van Multraship. Zij zijn direct na de melding van een drenkeling met 3 schepen gaan zoeken. De bemanning van de MULTRASHIP RESCUE 2 heeft uiteindelijk de persoon aangetroffen en aan boord genomen. Daar is gelijk ook de eerste reanimatie uitgevoerd waarna de drenkeling aan de reddingshelikopter is overgedragen. Die heeft de drenkeling meegenomen naar de wal.
cadance (1-10-2021 om 17:08)
Dat is nogal wat met 2 helicopters.
Cookie-instellingen beheren