Weerbericht:
Vrij veel bewolking en eerst plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Huizen ontruimd vanwege lek hoofdgasleiding

Toegevoegd: 02-10-2021, 07.36 uur
De leiding werd geraakt tijdens graafwerkzaamheden. De leiding werd geraakt tijdens graafwerkzaamheden.
De leiding werd geraakt tijdens graafwerkzaamheden.
© Foto: Brandweer Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De brandweer van Breskens is vrijdagochtend zo'n twee uur bezig geweest nadat tijdens werkzaamheden een hoofdgasleiding was geraakt. Vier huizen moesten tijdelijk worden ontruimd.


Net als de laatste tijd ook op andere plaatsen al veelvuldig gebeurde, ging het ook dit keer mis tijdens werkzaamheden voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Van het lek in de Tulpenstraat in Breskens werd rond 09.25 uur melding gemaakt bij de hulpdiensten. Hierop werd de brandweer met spoed ter plaatse gestuurd.

Eénmaal iun de Tulpenstraat aangekomen bleek de hoofdleiding te zijn geraakt. Om deze reden werd besloten een blok van vier huizen te ontruimen. "Voor de veiligheid is ons voertuig voorzien van waterwinning en zijn er twee lagedrukstralen stand-by gelegd. Gedurende de inzet hebben we diverse metingen in en rondom woningen verricht. Na 1,5 uur kon het desbetreffende gedeelte worden ingeblokt en was de situatie veilig", zo meldt de brandweer.

Nadat twee woningen waren geventileerd konden de brandweerlieden na een kleine twee uur weer terug naar de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cq (2-10-2021 om 11:13)
@Loes, Ik begrijp je bezorgdheid die mensen werken hard wat voor soort mensen het zijn die mening deel ik niet je weet niet op wat voor contract basis deze mensen werken. Bij mij is het glasvezel ook aangelegd maar ik weet betreft mijn woning waar deze leidingen liggen. Zo wel Elektra en Gas Maar wat wel belangrijk is dat er toezicht is en niet van achter het bureel georkestreerd wordt! Het Zelfde bij de bebouwing Paradijspolder het zware verkeer lantaarn palen worden er uit gereden, met zeer zware tractoren door kleine straatjes, waar ze er dan weer de Amsterdammers uit rijden, hier komt bij dat er daar regelmatig kleine kinderen oversteken (deze buurt verjongt) ook vermeld bejaarden met rollator, enz. En daar ligt een hoofd gas ldg!
Echte Zeeuw (2-10-2021 om 10:49)
Helemaal met loes eens tot dat het misgaat als er een vonkje bijkomt vroeger hoorde je dit en de leidingen lagen er toen ook al
Loes (2-10-2021 om 08:36)
Als ik zie wat voor mensen het glasvezel aanlegt..zien er niet professioneel uit..bij mij komen ze niet graven. Ze werken als beesten maken een rommel ervan..en kijken niet zo nauw. Ze sturen maar wat vakbekwame mensen ipv goedkope krachten.
Cookie-instellingen beheren