Weerbericht:
Bewolkt en overwegend droog, morgen regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Traumahelikopter landt na melding Haamstede

Toegevoegd: 02-10-2021, 16.45 uur
De helikopter landde bij de Grevelingendam.
De helikopter landde bij de Grevelingendam.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - De traumahelikopter uit Rotterdam is zaterdagmiddag geland bij Bruinisse nadat even daarvoor een medische noodsituatie was gemeld in Burgh-Haamstede.


Ambulances werden rond 13.15 uur naar de Hogezoom in het dorp gestuurd. Rond 13.35 uur volgde vervolgens een oproep voor de Amsterdamse traumahelikopter. Enkele minuten later werd het traumateam uit Rotterdam gevraagd de melding over te nemen. Dit team kwam uiteindelijk niet naar Burgh-Haamstede maar wel naar Bruinisse.

De helikopter landde rond 13.55 uur bij de Grevelingendam. Een kwartier later was het traumateam weer terug onderweg naar Rotterdam. De ambulancedienst heeft de patiënt naar het ziekenhuis gebracht. Wat deze precies mankeerde, is niet bekend. De politie verleende assistentie bij het incident.

Rond 14.55 uur werd de Rotterdamse traumahelikopter overigens ook nog opgeroepen naar het voetbalveld aan de Frederik van Eedenstraat in Terneuzen. Deze inzet werd echter al snel weer gecanceld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren