Weerbericht:
Bewolkt, vanaf zaterdagmiddag van het zuidwesten uit sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Ouders woest over misser politie Hulst

Toegevoegd: 13-03-2007, 09.00 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
HULST - Het echtpaar Van Poppel uit Hulst is er nog boos over. De politie kwam afgelopen zaterdagmiddag met in hun ogen te groot machtsvertoon op bezoek om hun twaalfjarige zoon Bryan te horen op verdenking van tasjesroof.

De beroving vond eerder die dag plaats in de Spoorwaterstraat. Bryan was echter al bijna de hele dag zijn oom in de tuin aan het helpen.

Nelly van Poppel zegt dat ze werd opgewacht door vijf agenten toen ze daar totaal overstuur heen was gerend. Bryan moest mee naar het politiebureau. "Drie agenten waren bij onze oom intussen het hele huis aan het doorzoeken. Daarna werd ook ons huis doorzocht. Zonder resultaat natuurlijk, want Bryan had helemaal niets met die tasjesroof te maken."

Enkele uren later haalden de Van Poppels hun zoon op bij het politiebureau in Hulst. "Al huilend ging hij mee naar huis. Hij vertelde dat ze hem twee uur hadden opgesloten in een koude cel." Bryan was daar dusdanig van over zijn toeren, dat zijn ouders 's avonds met hem langs gingen bij de huisartsenpost in Terneuzen. De dienstdoende arts schreef een kalmeringsmiddel voor.

"We zijn nu twee dagen verder, maar ons kind is nog altijd overstuur. Hij slaapt s nachts in ons bed en vraagt ons wakker te blijven omdat hij schrik heeft." Het echtpaar heeft een advocaat in de arm genomen en wil een klacht indienen tegen de politie. "Zulke misstanden mogen in de toekomst niet meer gebeuren."

Politiewoordvoerster Esther Boot noemt het 'heel vervelend' dat de jongen zo zwaar is aangedaan door het politieoptreden.

"In Hulst vinden al langere tijd berovingen van oudere mensen plaats", vertelt ze. "Nu was er zicht op een dader. Aan de hand van het signalement zijn twee collega's langsgeweest bij de jongen. Ze wilden hem in eerste instantie ter plaatse horen, maar omdat de ouders zo heftig reageerden was dat niet mogelijk. Daarom hebben ze hem meegenomen naar het bureau. In de tussentijd hebben ze twee andere collega's ter assistentie geroepen om de ouders tot bedaren te brengen en de gemoederen te sussen. De jongen bleek inderdaad niets met de tasjesroof te maken te hebben. Het is een politieonderzoek. Zulke dingen kunnen gebeuren."

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren