Weerbericht:
Bewolkt, regen en sneeuw. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 38 km

Vrachtwagen met wals vast onder viaduct

Toegevoegd: 04-10-2021, 13.22 uur - Update: 04-10-2021, 17.09 uur
Door: Remi Mesu

OOST-SOUBURG - Een vrachtwagen is maandagochtend vast komen te zitten onder een viaduct bij Oost-Souburg. Het voertuig, met een wals als lading, moest door een berger worden losgetrokken.


Het ongeluk gebeurde rond 09.30 uur bij de weg die bij Oost-Souburg onder de A58 loopt. De bestuurder van de vrachtwagen kwam van de snelweg af en wilde linksaf onder het viaduct doorgaan. Met de wals in de laadbak bleek het voertuig echter te hoog te zijn waardoor de vrachtwagen vast kwam te zitten.

De wals werd door het viaduct half van de laadbak gedrukt en belandde deels op de weg. Bergingsbedrijf Kuzee moest ter plaatse komen om de vrachtwagen en de lading los te krijgen. Om de berging veilig te laten verlopen, werd de weg tijdelijk afgesloten. Het overige verkeer moest omrijden via Vlissingen.

Rond 11.30 uur waren de vrachtwagen en wals onder het viaduct gehaald. De vrachtauto kon wel nog gewoon de weg vervolgen. Hierop werd de weg weer vrijgegeven. Voor zover bekend valt de schade aan het viaduct mee. 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Simon de Bruijn (7-10-2021 om 08:40)
Ik ken er een heleboel in Nederland die nooooooit een fout op het werk zullen maken........
Kees (5-10-2021 om 18:00)
@ ik en @ Timsalabim. Een goede chauffeur hoort voor ver trek zijn lading te controleren op hoogte breedte en verlichting. Dit word ook van de baas geëist De meeste werkgevers ontslaan een chauffeur als deze dan ook gelijk weet ik uit ervaring. Als men dit laad dan weet men van tevoren dat het niet past. Ik heb een paar jaar voor transport en logistiek gewerkt een tijd terug en ik weet uit ervaring dat werkgevers hier bovenop zitten.
foutje is menselijk, maar wel blijven opletten!! (5-10-2021 om 16:38)
Foutje is menselijk. Zit zelf 600km per dag op de weg met vrachtwagen. Maar laten we eerlijk zijn, als chauffeur weet je dat je met een zandauto al hoog bent, de bak is al 1,25 hoog, en dan een wals machine erin zetten die dik boven de cabine uitkomt?? Dan moet er als chauffeur al belletje rinkelen, kan dit wel? Ik meet altijd nog even na voor de zekerheid. Standaard rolmaat in cabine liggen. Tsja... kan gebeuren. Beetje haast en snel.... Maar dit zal hij waarschijnlijk geen 2e keer hebben..... Wel flinke klap geweest denk ik, en is ook niet voorzichtig gekeken gaat dit wel. Want zelfs het achterraam is eruit, terwijl je die niet kan raken. Wals is ook door zijn hefklep geschoten, dus het is niet met 5 km gegeaan..Ach ja. Aldoende leert men
exportzeeuw (5-10-2021 om 08:30)
mogguh, het is weer maandag
Ik (5-10-2021 om 06:55)
@kees. Wat ben jij een wijze vent. De beste stuurlui staan aan wal. Zeker nooit verder gekomen dan op achterkant van pen te zuigen... sterkte chaufeur!
Timsalabim (5-10-2021 om 06:22)
Och daar heb je ze al weer; de ikweetallesbeternuttelozek*tburgers in de reacties…. En natuurlijk ook weer allemaal A C H T E R A F… Jaja heren; door jullie heldhaftige reactie zullen dit soort ongelukken nevernooitniet meer gebeuren, waar ook ter wereld. Dus klop jezelf nog maar even goed op de borst! Chapeu!!
Cookie-instellingen beheren