Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 34 km

Politie beboet verschillende weggebruikers voor overtredingen

Toegevoegd: 05-10-2021, 09.39 uur
Politie beboet verschillende weggebruikers voor overtredingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De verkeerspolitie heeft maandag diverse hardrijders en andere weggebruikers beboet voor verschillende feiten. De hoogst gemeten snelheid die dag lag op 96 kilometer per uur op een weg met een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur.


Al vroeg op de dag schreef de verkeerspolitie een proces verbaal uit aan de bestuurder van een bestelbus met aanhanger bij Heinkenszand. De bestuurder had de uitstekende delen op de aanhanger niet voorzien van een markeringsbord maar enkel van afzetlint. Later controleerden de agenten twee bromfietsen in Vlissingen op de constructiesnelheid. Op de rollenbank bij het politiebureau bleken beide brommers de toegestane constructiesnelheid te overschrijden. Beide bestuurders kregen een proces verbaal. Ook moeten de brommers opnieuw gekeurd worden.

Ook hield de verkeerspolitie een bestuurder staande op een weg waar de maximumsnelheid van 60 kilometer per uur geldt. De weggebruiker reed daar 36 kilometer per uur te hard. Volgens de agenten gaat een officier van justitie beslissen over de hoogte van het boetebedrag. Ook bij Meliskerke werden twee bestuurders aan de kant gezet voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Ook in dit geval gaat een officier van justitie beslissen wat er met het proces verbaal gaat gebeuren.

Bij Rilland hielden de agenten een bestuurder van een bestelbus aan die met een mobiele telefoon in de hand aan het rijden was. Een goedkope ochtend werd het niet voor de weggebruiker aangezien hij een boete van 259 euro kreeg voor het niet handsfree rijden. Toch hadden de dienders van de verkeerspolitie niet alleen maar slecht nieuws. Bij een snelheidscontrole aan de Sloeweg Noord vlakbij Middelburg constateerden de agenten dat alle passerende weggebruikers zich keurig aan de maximumsnelheid hielden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (5-10-2021 om 13:43)
ja en hier in souburg rijd steeds een brommer zonder licht wel 100 kilometer per uur door de stemerdinglaan en naar het viaduct toe, ik hoop dat ze die ook pakken is levensgevaarlijk rond 22.00 uur in de avond
willem (5-10-2021 om 13:38)
s.japie--als ze zich aan de regels houden krijgen ze geen boete. overtreed je de regels ja, dan maak je het leven ZELF duurder. meer controles zijn nodig met hogere boetes--want die zijn veeeeeel te laag. en ook de fietsers zitten nog steeds met dat mobieltje te spelen en hebben geen oog voor mede weggebruikers.
een gast (5-10-2021 om 11:06)
Het is heel mooi dat er op de Sloeweg netjes de toegestane snelheid word gereden,dan word het misschien tijd om op de A 58 ook maar eens de snelheid te controleren ,die wordt tegenwoordig regelmatig als racebaan gebruikt, succes verzekerd als daar eens gecontroleerd gaat worden.
John (5-10-2021 om 10:32)
Fijn dat men op de Sloeweg Noord (een 100kmh weg) aan de snelheid hielden. Als ze nu eens in de stad zelf gaan kijken op bv de Torenweg of de Schroeweg. Daar geldt 50km/h maar wordt constant te hard gereden. Maar nee, het is teveel werk daar even een paar dagen een camera neer te zetten, zucht...
Snelle Jaapie (5-10-2021 om 10:21)
Alsof het leven voor de normale weggebruiker nog niet duur genoeg is moet de politie ook nog even haar zakken komen vullen. Ga toch weg man. Boetes, dure benzine, waarom werk je uberhaupt nog? Volgens mij ben je goedkoper uit als je gewoon ontslag neemt en lekker rondjes gaat fietsen in de polder.
Cookie-instellingen beheren