Weerbericht:
Droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Man die werd neergeschoten door agent langer vast

Toegevoegd: 05-10-2021, 23.58 uur
Het incident gebeurde in de Jozef Israelslaan
Het incident gebeurde in de Jozef Israelslaan
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag beslist dat de 33-jarige M. G. uit Oost-Souburg, die eind juni van dit jaar een politieagent een mes op de keel zette vooralsnog in voorlopige hechtenis blijft. De man van Somalische komaf zit sinds zijn aanhouding op dezelfde dag vast in Torentijd.


Op de bewuste dag was de politie een bekeuring aan het uitdelen op de Jozef Israëlstraat in Vlissingen toen G. met een mes op hen af liep en een van de agenten achterover trok. Vervolgens zou hij het mes tegen de keel van de agent hebben gezet. Na twee schoten van de politie liet G. het mes vallen. Een volgend schot raakte zijn been.

Volgens filmpjes op internet zat G. echter op geknield op de grond met zijn handen omhoog toen er een schot viel. Volgens zijn raadsman had G. de agent alleen maar wat laten schrikken. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de man vervolgen voor poging tot moord dan wel poging tot doodslag. Op 23 december volgt er een nieuwe zogeheten pro-formazitting.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tuur (7-10-2021 om 21:38)
Nou Nina dat jij het normaal vindt om een mes op iemands keel te zetten zegt veel over jou. De politie heeft correct gehandeld.
Nina (6-10-2021 om 11:45)
Hij zat op zijn knieën met zijn handen omhoog waarna een schot volgde? Dus een schot terwijl er geen dreiging meer was? Wat zijn de gevolgen voor de agent vraag ik me dan af. Of is dit het nieuwe normaal, wachten tot iemand onschadelijk is gemaakt om vervolgens te schieten?
Marcel de Bruijn (6-10-2021 om 11:14)
Heb het filmpje destijds gezien. Schieten op iemand die zich al heeft overgegeven. Zo komt het op mij over.
Cookie-instellingen beheren