Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd (mot)regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Twee automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed

Toegevoegd: 08-10-2021, 14.17 uur
Twee automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

IJZENDIJKE - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Zeeuws-Vlaanderen twee bestuurders aangehouden die beiden onder invloed reden. Hierbij vorderden de agenten minstens één rijbewijs.


In de Oranjestraat in IJzendijke kreeg de eerste automobilist rond 02.15 uur een stopteken omdat hij slingerend over de weg reed. De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij had gedronken. Hij is meegegaan naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij 695 microgram per liter uitgeademde lucht blies. Dat is ruim drie keer meer dan is toegestaan. Het rijbewijs van de 31-jarige man uit de gemeente Sluis is ingevorderd en hij kreeg een algeheel rijverbod van zeven uur.

Op de Middenweg in Biervliet moest een 37-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen stoppen voor een controle. Van hem werd een speekseltest afgenomen. Hij bleek onder invloed te zijn van cocaïne, amfetamine en THC. De man moest vervolgens mee naar het bureau voor verder onderzoek. Daarbij kwam ook een GGD-arts ter plaatse om een bloedtest bij de man te doen. Het bloedmonster wordt opgestuurd naar het NFI en zal daar onderzocht worden.

Als de uitslag bekend is neemt een officier van justitie een besluit over de verdere afhandeling van de zaak. De gegevens van de man zijn doorgegeven aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Die instantie kan eventueel een educatieve maatregel aan de man opleggen. Hij moet in dat geval, op eigen kosten, een cursus volgen met betrekking tot de verkeersveiligheid. Het CBR beoordeelt uiteindelijk of de man wel geschikt is om een rijbewijs te hebben.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cq (8-10-2021 om 15:08)
En dit is nog maar het topje van de ijs berg, en hoe zit het met de drugs (harddrugs), ik denk zelf dat we veel groter moeten inzetten en undercover!
Cookie-instellingen beheren