Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Sportvliegtuigje neergestort in Westerschelde

Toegevoegd: 08-10-2021, 20.05 uur
Door: Roland de Jong

OSSENISSE - In de Westerschelde is rond 17.10 uur een sportvliegtuigje neergestort. Dat gebeurde ter hoogte van het Zeeuws-Vlaamse Ossenisse. De piloot van het toestel maakt het volgens de politie goed.


Volgens de KNRM was het toestel onderweg vanuit Antwerpen naar vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden. “Het sportvliegtuig raakte boven de Westerschelde ter hoogte van Ossenisse in grote problemen. Een crash op het water nabij boei 30 in het hoofdvaarwater was het gevolg. Daarbij sloeg het vliegtuig over de kop. Passerende scheepvaart zag dit gebeuren en sloeg alarm”, aldus de reddingsmaatschappij.

Onder meer KNRM-reddingboot Jan van Engelenburg van de KNRM Hansweert en patrouillevaartuigen van Rijkswaterstaat (RWS79) en Landelijke Eenheid van de politie (P86) spoedden zich ter plaatse. Ter plekke bleek dat het wrak nog dreef en de piloot zich uit het wrak had weten te bevrijden. De bemanning van de RWS79 was snel ter plaatse en heeft de piloot aan boord genomen. “Medische verzorging bleek niet noodzakelijk. De piloot kwam met de schrik vrij”, aldus de KNRM.

Inzet van de KNRM was verder niet nodig. Rijkswaterstaat draagt zorg voor de berging van het wrak. Het toestel wordt op dit moment naar Hansweert gesleept. Over de oorzaak van het neerstorten is nog niets bekend. Samen met luchtvaartpolitie onderzoekt de dienst Infra van de Landelijke Eenheid van de politie de oorzaak van het ongeval.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (11-10-2021 om 19:58)
Als je de Westerschelde op minimaal 1000 m. oversteekt, dan heb je bij motorstoring ruim voldoende hoogte om in glijvlucht de overkant te halen of terug te keren. Dit beweer ik vanuit mijn eigen ervaring als piloot. Als je op 1000 voet ( ong. 300 m.) hoogte zit, weet je zeker dat je het niet haalt. Dat is de goden verzoeken. Voor een ervaren piloot, zoals ik begrepen heb, onbegrijpelijk.
Cookie-instellingen beheren