Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie neemt rijbewijs in beslag na weigeren bloedproef

Toegevoegd: 09-10-2021, 17.32 uur
Politie neemt rijbewijs in beslag na weigeren bloedproef
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

HULST - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag bij Hulst het rijbewijs van een bestuurster in beslag genomen nadat ze een blaastest weigerde. Eerder werd de vrouw aangehouden nadat ze met hoge snelheid door Hulst reed. 


De vrouw trok rond 02.30 uur de aandacht van de agenten toen ze met hoge snelheid het Brouwersplein in Hulst kwam oprijden. De auto stopte en de inzittenden stapten uit. De agenten wilden bij de bestuurster een blaastest afnemen vanwege haar opvallende rijgedrag.

De vrouw weigerde mee te werken, ook nadat de agenten haar tweemaal hadden gevorderd. Hierop werd de bestuurster aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar aangekomen legden de agenten haar uit wat de consequentie zou zijn van een weigering, namelijk dat haar rijbewijs direct in beslag zou worden genomen.

Volgens de politie gaf de vrouw daarop aan dat ze wel wilde meewerken. Ze blies een F op het blaasapparaat, dat betekent dat de persoon teveel heeft gedronken heeft om nog te mogen rijden. Omdat de agenten ook een XTC-pil aantroffen bij de vrouw, werd besloten om ook nog een speekseltest af te nemen. Die bleek positief op het gebruik van cocaïne en amfetamine.

Een GGD-arts werd ingeschakeld om een bloedmonster van de vrouw af te nemen. De arts kwam ter plaatse en wilde bloed afnemen bij de vrouw. Volgens de politie wilde de bestuurster daarop weer niet meewerken. De agenten zouden nogmaals hebben uitgelegd wat de consequenties zijn. Echter bleef de vrouw deze keer weigeren. De agenten namen daarop het rijbewijs van de 40-jarige vrouw uit Hulst in beslag.

Een officier van justitie bepaalt de verdere afhandeling van de zaak. Die bepaalt binnen tien dagen of de vrouw haar rijbewijs terugkrijgt. In die tijd is de vrouw strafbaar als ze een voertuig bestuurt waarvoor een rijbewijs nodig is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johnny dep (10-10-2021 om 19:55)
Helemaal nee eens tor en dat precies het zelfde doen met alcohol rijbewijs nietig verklaren als iemand gedronken heeft Waardoor zijn een levensbedreigende situatie zijn in het verkeer alcohol maakt tot de dag van vandaag de meeste verkeers slachtoffers en daarom de nr 1 oorzaak van doden in het verkeer drinken zou dus ook een nietig rijbewijs moeten betekenen dat zou veel levens besparen
Tor (10-10-2021 om 15:38)
De strafmaat; Hoogst oplegbare boeten voor het weigeren van de bloedproef. Rijbewijs vernietigen. Gedragscursus bij het CBR. Kost iets meer dan 1000 Euro. Bij een positieve uitslag opnieuw beginnen met rijlessen en vervolgens proberen op te gaan voor het examen. Daar gaat wat tijd en geld mee gepaard, maar dan heb je ook de gelegenheid om nog eens even na te denken over het gepleegde misdrijf. Hulde aan onze waakzame Hermandad.
Cookie-instellingen beheren