Weerbericht:
Vandaag droog, morgen regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Bijna 100 bekeuringen bij verkeerscontroles

Toegevoegd: 11-10-2021, 16.29 uur
Bijna 100 bekeuringen bij verkeerscontroles
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vorige week bijna 100 bekeuringen uitgedeeld tijdens een speciale actie om verkeersovertreders op te sporen. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van een touringcar. Zo konden mensen worden betrapt die niet handsfree belden.


De politie wil dat mensen altijd ‘MONO’ rijden. “Dit staat letterlijk voor één of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn: als je rijdt, houd je je aandacht op één ding en dat is het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zodat mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm. Ook gamen, instellen van de navigatie, online vergaderen, muziek opzoeken en films kijken zijn vormen van afleiding en rij je vanzelfsprekend niet MONO”, aldus de politie.

Bij de controles in onze provincie werden 81 personen betrapt die niet 'MONO' reden. Tien personen kregen een boete omdat ze te hard reden. Drie anderen droegen geen gordel. Verder werden nog drie andere overtredingen geconstateerd. In twee gevallen werd het rijbewijs van een weggebruiker ingenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (13-10-2021 om 13:03)
Loes wat een domme opmerking .wanneer jij daardoor ''lui'' word dan pak je toch de fiets .dat veel dingen automatisch gaan wil niet zeggen dat je dan kan gaan zitten suffen achter het stuur .nee dat betekend dat je dan je aandacht beter bij het verkeer kan houden .met Kees ben ik het volkomen eens .de straf is veel te laag .en deze controles mogen veel vaker gebeuren ook op bellende fietsers want dit neem ook hand over hand toe .goed gedaan politie
Jtg (11-10-2021 om 20:30)
Ja klopt Middelburger daarnaast hebben de meeste lui al twee telefoons op zak met sommige 2simkaarten erin die blijven maar af gaan met al die afleidende apps van tegenwoordig die hele dag door blijven piepen en afgaan!
AntiGSM (11-10-2021 om 20:19)
@Kees; je hebt groot gelijk! Er was sprake van dat de boete naar € 350,- zo gaan maar daar hoor je niets meer over. Het beste is een torenhoge boete en inderdaad rijbewijs afpakken. Of het technisch onmogelijk maken om met die ondingen bezig te zijn achter het stuur. In principe zijn deze mensen nog erger dan dronken mensen, zij veroorzaken met hun volle verstand een levensgevaarlijke situatie door met de telefoon bezig te zijn.
Middelburger (11-10-2021 om 18:43)
Ik hoef niet in een touringcar te rijden om te kunnen zien of mensen niet 'mono' rijden hoor. Je ziet het met de dag steeds meer worden, whatsapp geopend maar wel op een telefoonhouder.. Dat is ook maar met 1 reden natuurlijk
Kees (11-10-2021 om 17:30)
Mensen leren het nooit en brengen zichzelf en anderen in gevaar. Eigenlijk moet je bij niet handsfree bellen het rijbewijs 3 maanden inhouden
Loes (11-10-2021 om 17:06)
Het werkt niet mee om MONO te rijden als ze zoveel fratsen in de auto bouwen en veel automatisch gaat...daar wordt je lui van.
Cookie-instellingen beheren