Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd (mot)regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Man die vrouw voor 1.000 euro oplichtte geïdentificeerd

Toegevoegd: 11-10-2021, 16.39 uur
Man die vrouw voor 1.000 euro oplichtte geïdentificeerd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - Naar aanleiding van enkele tips na de uitzending van Opsporing Verzocht vorige week dinsdag denkt de politie te weten wie de man is die in september vorig jaar een vrouw uit Nieuwerkerk voor bijna 1.000 euro heeft opgelicht. Morgen deelt de politie opnieuw foto's van oplichters in de hoop ook hen te kunnen identificeren.


De politie kreeg na de uitzending enkele tips. Onderzoek heeft volgens de politie vervolgens uitgewezen dat de persoon die werd vastgelegd op bewakingsbeelden vrijwel zeker een 20-jarige man uit Rotterdam is. Hij wordt op een later moment verhoord, zo laat de politie weten.

Morgen toont de politie opnieuw beelden van twee oplichters. Een 81-jarige vrouw uit Terneuzen verloor op 10 september 2020 tienduizenden euro's van haar spaargeld. Ze werd slachtoffer van bankmedewerkerfraude. De persoon die het geld in Rotterdam pinde, is vastgelegd op camera. Hij had zijn gezicht niet bedekt en op de beelden zijn bovendien details zichtbaar als een slavenarmband en een ring rechts.

Op 9 juli 2020 werd een slachtoffer uit Middelburg voor meer dan 10.000 euro bestolen. De oplichter pinde nog dezelfde avond in Rotterdam, maar volgens de politie hoeft hij daar niet vandaan te komen. De politie hoopt dat er mensen zijn die de mannen op de beelden herkennen. De foto's van beide zaken zijn al een keer tevergeefs in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond getoond. De live uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag 12 oktober, aanvang 21.20 uur op NPO1. Op woensdag 13 oktober wordt het programma rond 13.20 uur herhaald via NPO1.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (13-10-2021 om 12:57)
mocht bewezen worden dat hij de dader is laat hem dan eerst die vrouw haar geld terug geven .hoe dit geregeld moet worden dat moet de politie of rechter beslissen .en daarnaast een flinke straf zodat het ook afschrikt voor eventuele navolging .het gaat niet alleen om het geld maar ook om de emotionele schade wat zo een klootzak aanricht
Axanta (12-10-2021 om 08:29)
@ewa. ... misschien heb je een onschuldige aangewezen?
Ewa (11-10-2021 om 20:24)
Ja dat kan de Zeeuw alleen meestal komen we weg met bureau halt of paar uurtjes werkstraf of helemaal niks da kan ook na ik weet niet hoeveel inbraken gerechtigheid is ver te zoeken in t land bedoelde hulp hieronder helpt niks
zeeuw (11-10-2021 om 17:14)
er is maar een* manier die verdienen d kogel dit soort lui zittenniet op te wacten
Ewa (11-10-2021 om 16:49)
Vind het vreemd als ik aangeef wie de dader is doen ze er niks mee sterker nog zelfs verwijderd van opsporing verzocht dus waarom vraag je dan überhaupt om help?
Cookie-instellingen beheren