Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Automobiliste sleept getuige mee na ongeval

Toegevoegd: 12-10-2021, 10.56 uur
Automobiliste sleept getuige mee na ongeval
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In een horecagelegenheid aan de Gildeweg in Vlissingen hebben agenten maandagmiddag een 69-jarige vrouw uit Middelburg aangehouden omdat zij zou zijn doorgereden na het veroorzaken van een verkeersongeval. Iemand die haar hierop had aangesproken, werd volgens de politie enkele meters meegesleurd door de auto van de vrouw. In een poging weg te komen reed de vrouw ook in op enkele andere getuigen.


Het ongeluk gebeurde rond 13.50 uur bij de kruising van de President Rooseveltlaan en de Gildeweg. Ter plekke kwam de vrouw met haar auto in botsing met een 19-jarige scooterrijder uit Vlissingen. Hij kwam hierdoor ten val. Volgens de politie zou de bestuurster de jongeman geen voorrang hebben verleend. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Zijn scooter raakte wel beschadigd.

Enkele getuigen zagen het ongeval gebeuren en belden de politie. Eén van hen sprak de vrouw aan omdat ze ogenschijnlijk weg wilde rijden. Hij wilde de vrouw uitleggen dat ze moest blijven staan en deed daarom haar portier open, maar werd vervolgens enkele meters meegesleept omdat de vrouw toch wegreed.  De vrouw zou vervolgens ook met opzet zijn ingereden op andere getuigen, kennelijk met de bedoeling weg te komen.

Door verklaringen van omstanders kwamen de agenten erachter dat de vrouw zich bevond in een horecagelegenheid even verderop. De verdachte werd hier aangehouden. Ze is vervolgens overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft ze een verklaring afgelegd. Later is ze weer in vrijheid gesteld. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. De personen op wie werd ingereden, deden aangifte van poging doodslag. De scooterrijder deed aangifte van het verlaten van de ongevalsplaats.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (12-10-2021 om 11:58)
Timsalabim, wat een respectloos verhaal van je, zie eerst zelf maar ouder te worden en dan is het te hopen dat je ook wijzer bent geworden! En nee ik ben geen oudje
Peter Quest (12-10-2021 om 11:22)
Beetje overdreven allemaal maar ja ook dat is de samenleving tegenwoordig. Hoe zou jij reageren als iemand je portier ineens open trok? En dan aangifte van doodslag. Natuurlijk. Dan heb ik dit komende jaar nog heeeeeel veel aangiftes in te vullen. Voel me regelmatig niet veilig of bedreigd. Zeker in Vlissingen. En oom agent werkt er vrolijk aan mee. Wat nu waarheidsvinding. OM identiek, wat nu waarheidsvinding. Iemand rijdt echt niet zomaar door. Wel als je agressief gaat doen. Groot gelijk dat mevrouw ging schuilen in een horeca gelegenheid om zich veilig te voelen.
Timsalabim (12-10-2021 om 11:17)
Die oudjes van tegenwoordig kunnen er ook wat van zeg! Misschien is het een goed idee om vanaf een bepaalde leeftijd het rijbewijs gewoon pertinent in te nemen en de auto in een shredder te dumpen!
Cookie-instellingen beheren