Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Automobiliste sleept getuige mee na ongeval

Toegevoegd: 12-10-2021, 10.56 uur
Automobiliste sleept getuige mee na ongeval
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In een horecagelegenheid aan de Gildeweg in Vlissingen hebben agenten maandagmiddag een 69-jarige vrouw uit Middelburg aangehouden omdat zij zou zijn doorgereden na het veroorzaken van een verkeersongeval. Iemand die haar hierop had aangesproken, werd volgens de politie enkele meters meegesleurd door de auto van de vrouw. In een poging weg te komen reed de vrouw ook in op enkele andere getuigen.


Het ongeluk gebeurde rond 13.50 uur bij de kruising van de President Rooseveltlaan en de Gildeweg. Ter plekke kwam de vrouw met haar auto in botsing met een 19-jarige scooterrijder uit Vlissingen. Hij kwam hierdoor ten val. Volgens de politie zou de bestuurster de jongeman geen voorrang hebben verleend. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Zijn scooter raakte wel beschadigd.

Enkele getuigen zagen het ongeval gebeuren en belden de politie. Eén van hen sprak de vrouw aan omdat ze ogenschijnlijk weg wilde rijden. Hij wilde de vrouw uitleggen dat ze moest blijven staan en deed daarom haar portier open, maar werd vervolgens enkele meters meegesleept omdat de vrouw toch wegreed.  De vrouw zou vervolgens ook met opzet zijn ingereden op andere getuigen, kennelijk met de bedoeling weg te komen.

Door verklaringen van omstanders kwamen de agenten erachter dat de vrouw zich bevond in een horecagelegenheid even verderop. De verdachte werd hier aangehouden. Ze is vervolgens overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft ze een verklaring afgelegd. Later is ze weer in vrijheid gesteld. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. De personen op wie werd ingereden, deden aangifte van poging doodslag. De scooterrijder deed aangifte van het verlaten van de ongevalsplaats.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Het issimpel (12-10-2021 om 16:51)
Het is doodsimpel: 3 mechanismes in zo'n situatie.... Freeze, Fight of Flight..... het "overlevingsmechanisme" van deze vrouw was klaarblijkelijk te vluchten. Wil niet zeggen dat mevrouw in kwestie ten tijde van deze beslissing volledig toerekeningsvatbaar was. Stress kan rare dingen met je doen!
Emergo (12-10-2021 om 16:05)
@Peter Quest "Dan heb ik het komende jaar nog heeeel veel aangiftes in te vullen" omdat je niet veilig of bedreigd voelt. Ligt het aan jezelf of de, kennelijk, zeer criminele stad Vlissingen ?? Overigens heb je wel het vermogen een vrij duidelijke gebeurtenis in het tegendeel uit te leggen. Madame zou ook door kunnen rijden omdat ze mogelijk onder invloed was of bang was voor haar noclaim. Ik noem maar iets, goed dat er getuigen bij waren.
Johan (12-10-2021 om 14:33)
Ik kan me best voorstellen dat mevrouw zich bedreigd heeft gevoeld en daarom heeft geprobeerd om weg te komen. Ik heb zelf eens in een winkelstraat met mijn buitenspiegel een elleboog van een voetganger aangetikt en toen ik uitstapte werd ik bijna aangevallen door omstanders voor geen reden. In plaats van mij om de voetganger te kunnen bekommeren (die niets had gelukkig) moest ik mij verdedigen tegen een stuk of 4 opgefokte koekenbakkers. En dan ben ik nog een grote kerel van middelbare leeftijd en geen oudere dame.
Michel (12-10-2021 om 13:31)
@Timsalabim, hoe denk je over de jeugd van tegenwoordig , die met hoge snelheden door de bebouwde kom rijden in hun WV of BMW. wat mij betreft mogen deze aso´s hun rijbewijs kwijt raken en auto in de shredder.
Timsalabim (12-10-2021 om 13:27)
Nel, dit soort kortzichtige en respectloze reacties worden dagelijks op deze site neergeplemt door de “beste stuurlui” hier. Maargoed, kennelijk zit men hier zo ver met het hoofd in hun eigen achterste klem dat dit dus niet opviel. Mijn opmerking was sarcastisch/cynisch bedoeld, dus droog je tranen maar weer ok?
Pascal (12-10-2021 om 12:04)
Peter quest jij bent niet goed in je bovenkamer als jij ongeluk veroorzaakt dan blijf je staan en dan ga je er niet van door terecht dat ze is aangehouden is en ook terecht dat de andre. Aangifte heben gedaan
Cookie-instellingen beheren