Weerbericht:
Vandaag droog, morgen regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Niet handsfree, opgepakt voor witwassen

Toegevoegd: 12-10-2021, 11.27 uur
Niet handsfree, opgepakt voor witwassen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WAARDE - Een 36-jarige Rotterdammer is maandagmiddag langs de A58 bij Waarde aangehouden op verdenking van het  witwassen van geld nadat hij niet handsfree achter het stuur van zijn auto had gezeten.


Een motoragent controleerde de automobilist omdat hij was betrapt op het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. De agent dirigeerde de man naar een controleplaats en gaf hem een stopteken. Daar voldeed de man aan. Nadat de agent de man had aangesproken, bleek deze geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Daarom volgde een identiteitsfouillering.

De Rotterdammer bleek vervolgens meer dan 10.000 euro bij zich te hebben, zonder dat hij daar een aannemelijke verklaring voor had. Hierop werd hij aangehouden op verdenking van witwassen. De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij vandaag verder gehoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick Roll (14-10-2021 om 10:58)
Eerst maken ze het zo dat je negatieve rente krijgt op de bank, en dan ga je voor 'verdenking van witwassen' de cel in omdat je geld bij je hebt. Wedden dat je dat geld nooit meer terug ziet ook al kunnen ze je niet veroordelen? De overheid steelt immers alles wat los en vast zit, maar bailt wel de banken als ze in de problemen zitten natuurlijk.
Emergo (12-10-2021 om 15:42)
Geen zinnige verklaring kunnen geven voor een dergelijk bedrag verdient wel een verklaring. Die kan hij ja/nee geven a een nachtje Rijkshotel. Niet te veel mis mee.
Jtg (12-10-2021 om 15:17)
Denk het ook Peter Q want als je gewoon een normale job heb en met 10K doet rondrijden (voor bijv auto te kopen) en je word gepakt met niet handsfree bellen een geen ID zou je normaal gezien die 349 boete of wat daar voor stat krijgen en vd ID ook een bon of een waarschuwing! Want niet handsfree bellen is sws het domste en duurtste waarmee ze tegenwoordig zero tolerantie op hebben ivm het gewoonweg een zeer gevaarlijk iets kan zijn in het verkeer vallen er jaarlijks erg veel zwaar gewonde en doden door
een gast (12-10-2021 om 14:26)
Peter Quest . Op de meeste scholen krijg je begrijpend lezen, dus ik zou zeggen lees het verhaald nog een paar keer waarschijnlijk valt dan bij jou het kwartje waarom deze persoon is aangehouden succes ermee. Nog een tip ,lees volgende keer het verhaal van de redactie eerst even heel goed alvorens een hoop onzin te schrijven.
Peter Quest (12-10-2021 om 11:45)
Waar is hij nu voor gearresteerd? Voor geen identiteit te kunnen tonen of voor die 10K? Bij deze als ik dus met 10k staande wordt gehouden en wel een ID heb ga ik ook de bak in? Zoiets? En als ik geen 10K heb maar wel een ID is er niets aan het handje. En als ik een telefoon vast hou tijdens het rijden met 10K en geen ID heb ga ik ook de bak in. Logica ontgaat mij even. Hij zal wel meer op zijn kerfstok hebben anders zouden ze hem echt niet oppakken.
Cookie-instellingen beheren