Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Jongen veroordeeld voor overval tankstation

Toegevoegd: 12-10-2021, 18.14 uur
De jongen overviel vorig jaar het Haan-tankstation in Middelburg.
De jongen overviel vorig jaar het Haan-tankstation in Middelburg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 16-jarige Middelburger die vorig jaar september een overval pleegde op een Middelburgs tankstation is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een gevangenisstraf van 197 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Omdat hij die zeventien dagen al in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet meer terug de cel in.


Toen de jongeman op de bewuste 5 september het tankstation aan de Laan der Verenigde Naties in Middelburg binnenstapte, was hij gewapend met een mes. Hij eiste geld en ging er met geld en tabakswaar vandoor. Op 14 september kon hij worden aangehouden.

Tijdens de behandeling van zijn zaak erkende de jongeman speciaal voor de overval het mes te hebben gekocht, maar ook dat hij onder druk was gezet om de overval te plegen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (14-10-2021 om 10:32)
Dit is geen straf,daar zal hij om lachen. Gewoon opsluiten en daarna in militaire dienst zetten. Niet willen knuppel erover. Tegenwoordig zijn er meer criminelen. Ouders die héle dagen werken en geen tijd voor hun kinderen hebben,ze kweken het er zo in.
Koos (13-10-2021 om 18:48)
Het is een minderjarige jongen die onder druk stond. Ik heb vroeger ook domme dingen gedaan in mijn leven. Hij heeft nog een leven voor zich. Laat dit een goede waarschuwing zijn voor hem. Vind het een goede keuze van de rechter.
willem (13-10-2021 om 17:13)
80!! uur werken en voorwaardelijks straf? nederland met zijn softe strafjes en zijn luxe gevangenissen. geen wonder dat straf in nederland geen straf IS!
Ben (13-10-2021 om 14:02)
Hij koopt dus speciaal voor dat doel een mes en gaat een overval plegen. Dus weloverwogen en weldoordacht en dat mes is dus niet bedoeld voor zelfverdediging maar om druk, dwang en zonodig te gebruiken met doel te verwonden of erger. Hij krijgt een werkstraf waarvan hij alleen maar zijn gezicht hoeft te laten zien en in sommige gevallen niet eens hoeft op te komen dagen. Hij lacht zich rot en zijn slachtoffers lopen waarschijnlijk hun hele leven met een trauma rond. Dit noem ik geen rechtspraak. Houdt eens meer rekening met slachtoffers en berecht een jeugdige naar het volwassenen recht al naar gelang van het misdrijf. Vindt dit zwaar genoeg.
bram goeree (13-10-2021 om 12:47)
de ''softe'' rechtspraak maakt zijn reputatie weer eens waar met zo een uitspraak .op naar de volgende overval want dit schrikt echt niet af
Timsalabim (13-10-2021 om 11:53)
@EM wat wilt u hiermee zeggen? Dat iedereen die niet “in dienst” is geweest een potentiële crimineel is? Ik ben nooit in dienst geweest ivm mijn leeftijd maar heb gewn strafblad. Defensie is geen opvoedkamp maar een professionele organisatie die een heel ander doel heeft dan “probleem jongeren” heropvoeden. Zulke lui komen trouwens niet eens de keuring door….
Cookie-instellingen beheren