Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Jongen veroordeeld voor overval tankstation

Toegevoegd: 12-10-2021, 18.14 uur
De jongen overviel vorig jaar het Haan-tankstation in Middelburg.
De jongen overviel vorig jaar het Haan-tankstation in Middelburg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 16-jarige Middelburger die vorig jaar september een overval pleegde op een Middelburgs tankstation is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een gevangenisstraf van 197 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Omdat hij die zeventien dagen al in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet meer terug de cel in.


Toen de jongeman op de bewuste 5 september het tankstation aan de Laan der Verenigde Naties in Middelburg binnenstapte, was hij gewapend met een mes. Hij eiste geld en ging er met geld en tabakswaar vandoor. Op 14 september kon hij worden aangehouden.

Tijdens de behandeling van zijn zaak erkende de jongeman speciaal voor de overval het mes te hebben gekocht, maar ook dat hij onder druk was gezet om de overval te plegen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (13-10-2021 om 09:59)
Ik begrijp niet waarom die 180 dagen voorwaardelijk opgelegd worden. Effectief lijkt mij beter. Een half jaartje zitten voor een overval is toch niet overdreven?
EM (13-10-2021 om 08:51)
Triest zo jongen en nu al een ernstig strafblad ,ik hoop dat hij zijn leven verbeterd ,de militaire dienstplicht zou ideaal zijn geweest en mag voor mij zonder meer weer in gevoerd mogen worden ,ik ben er niet slechter op geworden
van mij (13-10-2021 om 08:33)
als dat de straffen zijn, gaat misdaad lonen. hoe krom is het Nederlandse recht.!!!
Kevin (13-10-2021 om 07:56)
2 weken papiertjes prikken met zijn vrienden, dat is wel een flinke straf voor een overval. Dit zal hij niet snel nog een keer doen denk ik.
een inwoner (12-10-2021 om 22:43)
WAt een hoge straf ???? belachlyk .
Cookie-instellingen beheren