Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig, in het zuidoosten ook zon
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 48 km

Jongen veroordeeld voor overval tankstation

Toegevoegd: 12-10-2021, 18.14 uur
De jongen overviel vorig jaar het Haan-tankstation in Middelburg.
De jongen overviel vorig jaar het Haan-tankstation in Middelburg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 16-jarige Middelburger die vorig jaar september een overval pleegde op een Middelburgs tankstation is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een gevangenisstraf van 197 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Omdat hij die zeventien dagen al in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet meer terug de cel in.


Toen de jongeman op de bewuste 5 september het tankstation aan de Laan der Verenigde Naties in Middelburg binnenstapte, was hij gewapend met een mes. Hij eiste geld en ging er met geld en tabakswaar vandoor. Op 14 september kon hij worden aangehouden.

Tijdens de behandeling van zijn zaak erkende de jongeman speciaal voor de overval het mes te hebben gekocht, maar ook dat hij onder druk was gezet om de overval te plegen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een pomp medewerker (20-10-2021 om 14:41)
Leuk al die berichten , verplaats je in de persoon die overvallen is !
jdv (15-10-2021 om 22:40)
Ach hij hoeft niet meer de cel in!!!! niet meer doen hoor jongetje geen mesjes meer kopen om een overval te plegen braaf zijn. Fuck het hele Nederlandse beleid je kan beter een overval plegen dan een mobieltje in je klauwen hebben dat kost meer
timsalabim (15-10-2021 om 11:31)
@ik, nou leuk voor je, klop jezelf nog maar eens even goed op de borst hoor; u bent iniedergeval geen crimineel volgens sommige hier; want gediend. Who cares man....
Ik (15-10-2021 om 08:02)
Timsalabim, daar heb ik gediend ja en voor zulke jongens werkt dat héél erg goed.
Timsalabim (14-10-2021 om 16:11)
Houd nou eens op om iedere keer maar weer te opperen dat dit soort criminelen “in militaire dienst” moeten…. Alsof iedereen die niet in dienst is geweest een potentiele crimineel is; hoe ontzettend dom en kortzichtig ben je dan? Ga zelf lekker in dienst man!!
Johan (14-10-2021 om 14:54)
'Omdat hij die zeventien dagen al in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet meer terug de cel in.' we hebben het hier wel over een gewapende overval! En het slachtoffer die getraumatiseerd is? Fopstraffen van D66 rechters, Nederland is ziek, doodziek.
Cookie-instellingen beheren