Weerbericht:
Zonnig en landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Twee gewonden bij brand in schuur Zierikzee

Toegevoegd: 15-03-2007, 10.11 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Bij een brand in een schuurtje aan de Huibertstraat in Zierikzee zijn woensdag enkele dieren om het leven gekomen. Een bewoner ademde rook in en werd ter plaatse behandeld.

De brand brak rond 22.30 uur uit. Een blusgroep van de brandweer in Zierik-zee kon niet voorkomen dat het aan de woning gebouwde schuurtje groten-deels uitbrandde. De spuitgasten hadden het vuur binnen twintig minuten onder controle. Zeven personen die zich in de woning bevonden konden deze op tijd verlaten.

Rook
Een bewoner wilde zijn hond uit het huis redden. Dit is gelukt, maar hij adem-de hierbij rook in. Ook één van zijn buren zou rook ingeademd hebben. De slachtoffers werden ter plaatse behandeld door het personeel van een toege-snelde ambulance uit Zierikzee. Eén persoon is overgebracht naar het zieken-huis.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De oorzaak van de brand is nog niet duide-lijk. De Stichting Salvage is ter plaatse gevraagd om de schade te inventari-seren. Een exact schadebedrag is nog niet bekend. Omdat er ook veel rook in de woning terecht was gekomen, moesten de bewoners tijdelijk elders onder-dak zoeken.

Twee papegaaien en drie katten hebben de brand niet overleefd. De brand-weer had het vuur na anderhalf uur geblust.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren