www.hvzeeland.nl

Twee gewonden bij brand in schuur Zierikzee

Toegevoegd: 15-03-2007, 10.11 uur

Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Bij een brand in een schuurtje aan de Huibertstraat in Zierikzee zijn woensdag enkele dieren om het leven gekomen. Een bewoner ademde rook in en werd ter plaatse behandeld.

De brand brak rond 22.30 uur uit. Een blusgroep van de brandweer in Zierik-zee kon niet voorkomen dat het aan de woning gebouwde schuurtje groten-deels uitbrandde. De spuitgasten hadden het vuur binnen twintig minuten onder controle. Zeven personen die zich in de woning bevonden konden deze op tijd verlaten.

Rook
Een bewoner wilde zijn hond uit het huis redden. Dit is gelukt, maar hij adem-de hierbij rook in. Ook één van zijn buren zou rook ingeademd hebben. De slachtoffers werden ter plaatse behandeld door het personeel van een toege-snelde ambulance uit Zierikzee. Eén persoon is overgebracht naar het zieken-huis.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De oorzaak van de brand is nog niet duide-lijk. De Stichting Salvage is ter plaatse gevraagd om de schade te inventari-seren. Een exact schadebedrag is nog niet bekend. Omdat er ook veel rook in de woning terecht was gekomen, moesten de bewoners tijdelijk elders onder-dak zoeken.

Twee papegaaien en drie katten hebben de brand niet overleefd. De brand-weer had het vuur na anderhalf uur geblust.