Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig, in het zuidoosten ook zon
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Startsein voorlichtingscampagne havenmedewerkers

Toegevoegd: 15-10-2021, 17.15 uur
Startsein voorlichtingscampagne havenmedewerkers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In de haven van Terneuzen is vandaag de campagne ‘Wat heb je aan €30.000,- als daarna...?’ van start gegaan. Deze actie moet havenmedewerkers bewuster maken van signalen van criminaliteit en van de risico's om in zee te gaan met criminelen in ruil voor geld. De campagne loopt vanaf 11 november ook in de haven van Vlissingen en ging eerder deze week al van start in die van Moerdijk.


Medewerkers in de zeehavens zijn volgens de betrokken partijen regelmatig getuige van verdachte activiteiten. Bovendien worden ze door criminelen ook benaderd voor 'hulp' in ruil voor geld. Om ervoor te zorgen dat ze hier geen gehoor aan geven en zaken melden, is de voorlichtingscampagne in het leven geroepen. Gedurende vier weken komen onder meer voorbeelden van te herkennen signalen, filmpjes met ervaringsverhalen en een korte quiz die meer over melden leert in de tijdlijn van havenmedewerkers voorbij.

Uiteindelijk heeft de campagne ook als doel om meer meldingen te genereren via bijvoorbeeld Meld Misdaad Anoniem. De campagne wordt offline ondersteund met postermateriaal bij bedrijven in de havens. Aan de actie nemen de havenbedrijven North Sea Port en Port of Moerdijk, de gemeenten Borsele, Vlissingen, Moerdijk en Terneuzen, de Douane, het Openbaar Ministerie, de politie, de Koninklijke Marechaussee en de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland deel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (17-10-2021 om 14:34)
@Piet, Een havenwerker verdient doorgaans vrij goed, doe maar het dubbele van je 1400 euro
piet (16-10-2021 om 14:28)
Als je los in de haven werkt en daarmee +/-1400€ bij elkaar schraapt word de verleiding groot.
Franky (16-10-2021 om 12:56)
Of je doet als handhavend geheel vanuit de overheid iets meer aan preventie, geheel Vlissingen Oost is een gatenkaas waarbij het zeer eenvoudig is om op de terminals te komen. Verder zijn er ook havenwerkers die gedwongen worden om criminelen te "helpen"!, ze worden bijv. gevolgd naar huis om daarna geconfronteerd te worden met. Ik weet wie je bent, waar je woont en dat je kinderen hebt! Als douane, kmar en Zeehavenpolitie is wat vaker zou surveilleren bij aanvang en einde en dienstwisselingen bij de ingangen van de terminals, werkt misschien ook wat preventiever. @Cees, dan kun je dat bij elke beroepsgroep wel doen, dit slaat nergens op!
Cees (15-10-2021 om 22:43)
Havenarbeiders die de fout ingaan moeten met 1/3 strafvervolging opgelegd krijgen.
Inwoner (15-10-2021 om 21:23)
30k? Hahaha er zitten er tussen die 30 x zoveel hebben verdient en nu lachend thuis zitten! 30.000 wat een grap!
Cookie-instellingen beheren