Weerbericht:
Enkele buien, geleidelijk droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 31 km

Snorfietser drinkt ruim 11 keer te veel alcohol

Toegevoegd: 16-10-2021, 15.05 uur
Snorfietser drinkt ruim 11 keer te veel alcohol
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - De politie heeft vanacht in Wemeldinge de bestuurder van een snorscooter aangehouden omdat hij als beginnend bestuurder maar liefst ruim 11 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.


De 21-jarige man werd rond 02.30 uur staande gehouden in een brandgang tussen de Oosterscheldestraat en de Bierweg. De politie nam op straat een ademtest af maar deze wees uit dat de jongeman te veel alcohol op had om nog te mogen rijden. De man werd hierop naar het politiebureau in Goes gebracht om daar een uitgebreide ademanalyse te kunnen doen.

Op het ademanalyse-apparaat blies de man een waarde van 1.025 Ug/l. Dat is meer dan 11,5 keer zoveel als is toegestaan voor een beginnend bestuurder (88 Ug/l). Tegen de snorfietser is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (17-10-2021 om 14:14)
Prima dat hij een flinke bekeuring krijgt maar een rijbewijs kwijt raken omdat je op een snorfiets die max 25km p. u. rijd terwijl je gezopen hebt gaat mij net iets te ver. Op een electrische fiets haal je deze snelheid ook maar heb nog nooit gelezen dat iemand daar z'n rijbewijs mee verloor. 750€ boete ofzo lijkt mij redelijker.
Michel (16-10-2021 om 17:02)
Rijbewijs nooit meer terug geven.
Cookie-instellingen beheren