Weerbericht:
Wolkenvelden, in het oosten soms motregen. Morgen in het westen mistig
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 50 km

Automobilist A58 had zeven keer te veel op

Toegevoegd: 17-10-2021, 10.28 uur
De bestuurder van de auto bleek onder invloed te hebben gereden.
De bestuurder van de auto bleek onder invloed te hebben gereden.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

'S-HEER ARENDSKERKE - De automobilist die vannacht op de A58 bij 's-Heer Arendskerke over de kop sloeg, had meer dan zeven keer te veel alcohol op. Dat meldt de politie vanochtend.


De bestuurder van de grijze Fiat Punto reed ter hoogte van het Total-tankstation 'Vliedberg' op de rijbaan richting Goes toen toen het rond 02.50 uur misging. Door onbekende oorzaak sloeg de auto over de kop. Voor de bestuurder werd een ambulance gewaarschuwd maar na onderzoek bleek de 26-jarige man niet mee te hoeven naar het ziekenhuis.

Politieagenten hebben de automobilist meegenomen naar het bureau omdat ze vermoedden dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Dat vermoeden bleek te kloppen want het ademanalyse-apparaat gaf een waarde van 675 Ug/l. Dat is bijna 7,7 keer meer dan voor hem als beginnend bestuurder was toegestaan. Voor beginnend bestuurders ligt de limiet immers op 88 Ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bergingsbedrijf De Moor heeft de Fiat getakeld. Rond 03.30 uur was de weg weer helemaal vrij.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jtg (17-10-2021 om 17:12)
Goede daad deze keer kunnen beste nadat officier van justitie beter besluiten alvorens rijbewijs terug te geven een alcoholslot of EMG cursus geven of beide zou beste zijn!
Ed (17-10-2021 om 13:48)
Prachtig! Auto total loss, strafpunten op het rijbewijs, dikke boete..... Goed bezig knulletje!
Cookie-instellingen beheren