Weerbericht:
Af en toe zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto dronken bestuurder in beslag genomen

Toegevoegd: 18-10-2021, 10.39 uur
De politie nam de auto in beslag.
De politie nam de auto in beslag.
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

KRUININGEN - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag bij Kruiningen een auto in beslag genomen. Dit gebeurde nadat de bestuurder tot twee keer werd aangehouden terwijl hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.


De politie kreeg rond 23.45u een melding dat een automobilist zou rijden onder invloed. De bestuurder reed in een rode personenauto voorzien van Belgisch kenteken. Door agenten van team verkeer werd de auto met bestuurder rond 0.30 uur aangetroffen in Krabbendijke.

De bestuurder, een 46 jarige Belg, werd meegenomen naar het bureau van Kruiningen voor het afleggen van een ademanalyse. Het resultaat van deze test bedroeg 895 ug/l. Ruim 4 maal de toegestane hoeveelheid voor een ervaren bestuurder. Tegen de man werd een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Echter was de kous daarmee nog niet af. Rond 03.10 uur kregen de agenten opnieuw een melding van rijden onder invloed van alcohol door een vergelijkbaar voertuig als bij de eerste melding. Rond 03.35 uur troffen agenten de auto aan vlakbij Luchtenburg, Kruiningen. Ter plaatse bleek dezelfde man achter het stuur te zijn gekropen en weer zijn gaan rijden.

Opnieuw is de man overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse, nu met als resultaat 815 ug/l. Tegen de man is een tweede proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol maar nu ook voor het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd. Ook besloten de agenten zijn voertuig in beslag te nemen om te voorkomen dat hij opnieuw achter het stuur zou kruipen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pietje puk (19-11-2021 om 18:58)
Ja mannetje in de sloot gekukkeld.
Michel (18-10-2021 om 15:28)
Ze hadden hem de 1e keer niet meer moeten laten gaan. Opsluiten die handel
Cookie-instellingen beheren