Weerbericht:
Enkele winterse buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote actie politie en FIOD in onder meer Hulst

Toegevoegd: 19-10-2021, 10.22 uur - Update: 19-10-2021, 19.28 uur
Door: Roland de Jong

HULST - In het kader van een onderzoek naar fraude, valsheid in geschrifte en witwassen zijn opsporingsinstanties vanochtend meerdere panden binnengevallen. Er zijn diverse arrestaties verricht.


De politie heeft rond 10.20 uur bekend gemaakt dat de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) van de Belastingdienst samen met de politie is binnengevallen bij meerdere panden in onder meer Hulst. Het gaat volgens een woordvoerder onder meer om een pand aan de Kleine Bagijnestraat en een pand aan de Blomweg.

Bij de actie zijn vier personen aangehouden. Onder hen is ook een 64-jarige man uit Clinge die door de politie als hoofdverdachte wordt gezien. Hij wordt er onder andere van verdacht gefraudeerd te hebben met Covid-subsidies en persoonsgebonden budgetten (PGB’s). Daarnaast wordt hij ook verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte.

De man kwam in beeld na een uitvoerig onderzoek door FIOD en de recherche. De verdachte, een voormalig accountant en medewerker van de Belastingdienst, zou fraude plegen en zijn kennis en expertise op financieel gebied ook aanbieden aan criminelen.

Agenten en medewerkers van de FIOD doorzochten verschillende panden in onder andere Hulst, Clinge, Terneuzen, Heikant en Nieuw Namen. In totaal werden er zo’n 80 mensen ingezet. Daarnaast werden er ook een geld- en digihond ingezet.  Tijdens de zoekingen werden er onder andere financiële administratie, gegevensdragers (computers, USB-sticks etc) en vermogensbestanddelen in beslag genomen. De verdachten zitten in beperkingen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (19-10-2021 om 19:09)
Als dit waar is (Justitie gaat NIET ZOMAAR OVER TOT ACTIE) Dan is het erg gesteld met de metatiliet van die man en mogelijke mededaders. Onbegrijpelijk om van deze subsidie misbruik te maken. Onze Belasting centen zitten er ook bij. Alles terugvorderen en een lange gevangenisstraf. Dat laatste wordt niet met de Rechtbanken in Zebra. Je kunt daar beter dader zijn dan slachtoffer.
Cookie-instellingen beheren