Weerbericht:
Enkele buien, geleidelijk droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Burgemeester sluit woning Zierikzee na drugshandel

Toegevoegd: 19-10-2021, 22.02 uur
Burgemeester sluit woning Zierikzee na drugshandel
© Foto: Wilco Roeleven (archief)
Door: Manfred Berrevoets

ZIERIKZEE - Vandaag is op last van burgemeester Van der Hoek een woning aan de Schouwenbank in Zierikzee gesloten. De woning is op grond van artikel 13b Opiumwet (wet Damocles) voor drie maanden gesloten. Bij een onderzoek van de politie trof men middelen aan die wezen op drugshandel.


De aanwezigheid van handelshoeveelheden drugs in een woonwijk vormt een gevaar voor de openbare orde. Dit kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden door de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Om deze situatie te beëindigen is besloten de woning te sluiten.

Daarnaast is de sluiting ook bedoeld als een duidelijk signaal dat dergelijk gebruik van een woning op Schouwen-Duiveland niet getolereerd wordt en vergaande consequenties voor de huisvesting van betrokkenen kan hebben.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren