Weerbericht:
Droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Vandaag en morgen code geel voor zware windstoten

Toegevoegd: 20-10-2021, 14.20 uur
Vandaag en morgen code geel voor zware windstoten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het KNMI heeft voor vandaag en morgen code geel afgevaardigd in verband met zware windstoten die over de provincie gaan trekken. Volgens het weersinstituut kunnen er zware windstoten tot 100 kilometer per uur voorkomen.


Later vanmiddag is er kans op zware windstoten tot 80 km/uur, met name bij buien. De windstoten komen uit west- tot zuidwestelijke richting. In de loop van de avond neemt de wind tijdelijk af alvorens in de nacht naar donderdag weer toe te nemen.

Komende nacht is er kans op zware windstoten van 75-90 km/uur en kans op zware windstoten van rond 100 km/uur. Morgen is er in het hele land kans op zware windstoten van 75 km/uur, in de kustgebieden tot 80-90 km/uur, opnieuw vooral bij buien maar dan uit noordwestelijke richting. Donderdagavond neemt de wind van het westen uit geleidelijk af.

De waarschuwing van het KNMI geldt vandaag tot 20.00 uur, vannacht vanaf 02.00 uur tot 09.00 uur morgenochtend en vanaf 11.00 uur tot 20.00 uur in de avond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren