Weerbericht:
Vannacht droog. Overdag van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer grote controle op recreatiepark Marina Beach

Toegevoegd: 20-10-2021, 22.29 uur
Weer grote controle op recreatiepark Marina Beach
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

HOEK - De gemeente Terneuzen heeft vanavond samen met de politie en Veiligheidsregio Zeeland opnieuw recreatiepark Marina Beach in Hoek bezocht. Op deze manier worden de woonsituaties op het park gezamenlijk gecontroleerd.


De controle is een vervolgactie op een eerdere parkcontrole van 1 juli 2021. Als gevolg hiervan ontvingen 32 bewoners onlangs al een brief om te stoppen met permanent wonen op het park, omdat dit niet is toegestaan. De gemeente gaat coulant om met bewoners die vanwege bijzondere omstandigheden nog niet kunnen verhuizen en biedt daarbij maatwerk.

Vanaf 18.00 uur wordt iedereen die het vakantiepark af- en opkomt gecontroleerd. Verder worden alle recreatieverblijven bezocht om te controleren of ze ook daadwerkelijk recreatief worden gebruikt, zoals uitsluitend is toegestaan volgens het bestemmingplan. Tijdens de eerdere controle op 1 juli 2021 bleek dat veel objecten niet-recreatief worden gebruikt. Zo werd vaak permanente bewoning en huisvesting van arbeidsmigranten geconstateerd.

Tijdens de controle wordt breed gekeken naar de situaties op het park, zoals naar de (brand)veiligheid. Ook wordt ter plaatse gekeken hoeveel mensen het permanent wonen al hebben beëindigd. Het is bij de gemeente bekend dat na de recente aanschrijving, in negen gevallen al andere woonruimte is gevonden. Met bewoners die nog wel permanent op het park verblijven, gaat de gemeente het gesprek aan. Indien blijkt dat ze vanwege bijzondere omstandigheden hulp nodig hebben, wordt ondersteuning geboden. Er wordt al hulp geboden aan een aantal bewoners die zich na de eerdere brief bij de gemeente hebben gemeld.

Wethouder Frank van Hulle (Ruimtelijke ordening): “Als vaststaat dat sprake is van permanente bewoning of van andere overtredingen van het bestemmingsplan, moeten wij handhaven en zorgen dat de overtreding stopt. We treden op en daarbij zijn deze controles noodzakelijk. Uiteraard houden we daarbij rekening met bewoners die vanwege bijzondere omstandigheden meer tijd of hulp nodig hebben. We werken in dat geval met maatwerk aan een oplossing. Het is dus niet zo dat bewoners nu per direct een boete krijgen of gelijk moeten verhuizen.”

Ook tegen de eigenaren van recreatiepark Marina Beach trad de gemeente na de controle op 1 juli handhavend op. Oostappen Vakantiepark Marina Beach en Projectontwikkeling Braakmaneiland hebben een voornemen last onder dwangsom ontvangen van 150.000 euro voor de permanente verhuur van woningen. Ook is een voornemen naar de Oostappen Groep verstuurd om een dwangsom van 100.000 euro in te vorderen omdat arbeidsmigranten zijn aangetroffen op het park.

Deze controles staan niet op zichzelf. De afgelopen jaren zijn diverse controles uitgevoerd op Marina Beach. Na een grote integrale controle in 2018 zijn de afgelopen jaren bij de gemeente en betrokken partners opnieuw meldingen binnengekomen over overlast en overtreding van regels.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren