Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 44 km

Brandweerofficieren gaan virtueel trainen

Toegevoegd: 17-03-2007, 00.40 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zeeuwse brandweerofficieren zijn deze week gestart met een virtuele training. De oefeningen worden verzorgd door de afdeling Opleidingen en Oefenen van de Veiligheidsregio Zeeland. 

Woensdag werd gestart met de oefeningen. Met behulp van een zeer realistisch computerprogramma werden een woningbrand en een ongeval op de A58 geënsceneerd. Het programma start zodra de officier besluit naar de plaats van het incident te gaan.

Joystick
Met behulp van een joystick kan hij of zij vervolgens bewegen in de virtuele wereld van het incident. Een tweede officier kijkt hierbij over de schouder van zijn collega mee om de oefening te evalueren.

Een derde persoon bestuurt het computerprogramma. Ook is hij onder meer verantwoordelijk voor het vervullen van de rol van alarmcentrale.

De oefeningen zullen de komende tijd vaker plaatsvinden.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren