Weerbericht:
Enkele winterse buien
Verkeersinformatie:
Geen files

460 wapens ingeleverd tijdens actieweek politie

Toegevoegd: 22-10-2021, 11.48 uur
De steekwapens konden gedurende de week straffeloos worden ingeleverd.
De steekwapens konden gedurende de week straffeloos worden ingeleverd.
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Tijdens de wapeninleveractie van de politie zijn er in de regio Zeeland-West Brabant 460 wapens ingeleverd. Volgens de politie zijn de meeste daarvan steekwapens.


De politie geeft aan tevreden te zijn over het aantal ingeleverde messen dat in de tonnen op politiebureau's is gestopt tijdens de wapeninleveractie. Op veel politiebureau's kon men in de week van 11 tot en met 17 oktober hun steek-, slag- en stootwapens straffeloos en anoniem inleveren.

Volgens de politie zijn er in totaal 460 wapens ingeleverd in de regio Zeeland-West Brabant. Volgens de agenten zijn er voornamelijk veel messen en zwaarden ingeleverd. In het begin van de week liep het volgens de politie nog niet storm bij de inzamelkliko's. Maar later in de week werden de bakken toch goed gevuld.

Uiteindelijk werden er 434 steek, -slag en stootwapens en overige voorwerpen ingeleverd. Daaronder vallen onder meer  276 steekwapens en 17 zwaarden. Verder ook nog eens 26 vuurwapens, waar onder 16 handvuurwapens en 10 geweren, ingeleverd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pinocchio (24-10-2021 om 23:58)
Ik heb er inderdaad ook eentje, ontzettend handig in het dagelijks leven. Ik heb altijd een beetje twijfels bij dit soort plaatjes, want wie levert nou echt een zwitsers zakmes in. Een moeder die oude troep weg aan het gooien is? Of gooit de politie zelf wat oude meuk uit het magazijn in die bakken?
Johan (23-10-2021 om 12:36)
Als ik inzoom op de foto dan zie ik zelfs een paar Zwitserse zakmesjes. Ik heb er zelf ook zo eentje en dat heb ik altijd bij mij. Zo'n mesje is toch geen wapen?
exportzeeuw (23-10-2021 om 07:37)
waar kan ik me aanmelden om in aanmerking te komen voor deze collectie? nee grapje..... loopt de jeugd serieus rond met die grote messen en zwaarden? net als je ziet op die diep trieste drill rap video's op YouTube waar ze staan de balletten met die dingen. @cees: die gene die daadwerkelijk deze wapens gebruiken kunnen niet eens (fatsoenlijk) nederlands waarschijnlijk,dus zijn zij ook niet op de hoogte van deze actie. en al waren ze dat wel,zouden ze er niks mee doen
Cees (22-10-2021 om 15:58)
Om de twee jaar komt een dergelijke actie weer boven borrelen. Het heeft geen enkele zin, dergelijke acties. Zonde van de tijd. Welke crimineel of niet gaat zijn wapen inleveren. Een mes bv, zo te koop bij alle keuken enz. winkels Leuk (ontzettend oud) idee, maar het heeft geen enkele betekenis dan een symbolische. Hoeveel steekpartijen zijn nu voorkomen. O,O Terug naar de taak van de politie. Boeven vangen.
Cookie-instellingen beheren