Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 103 km

Twee panden gesloten na aantreffen hennep

Toegevoegd: 26-10-2021, 10.15 uur
Twee panden gesloten na aantreffen hennep
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

SLUIS - Burgemeester Marga Vermue van Sluis heeft dinsdag 19 oktober besloten om twee panden in IJzendijke en Groede te sluiten. In beide woningen werd hennep aangetroffen door de politie.


Het gaat om een woning aan de Barakkenstraat in IJzendijke en een woning aan de Provincialeweg in Groede. In het pand in IJzendijke werd in totaal 1453 gram hennep, 12,7 gram hash en 10 XTC pillen gevonden. Ook werden er volgens een woordvoerder van de gemeente materialen aangetroffen om hennep te kweken en drugs te verhandelen.

In de woning in Groede werden in totaal 2192 gram hennep en 525 gram resten van hennepplanten aangetroffen. Verder werden er kweekmaterialen om hennep te kweken gevonden. Beide woningen worden voor de duur van zes maanden gesloten.

Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. Burgemeesters kunnen op basis van dat beleid woningen of panden sluiten nadat er een handelshoeveelheid drugs of materialen om drugs te produceren zijn aangetroffen. De maatregel moet volgens de gemeente bijdragen aan de vermindering van drugscriminaliteit en de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren